Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle çok sayıda ülkücü genç, Ülkü Ocakları önünden Şehitlik Anıtı’na kadar yağmur altında yürüdü.
Yürüyüşe Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Hattab İmal, Yönetim kurulu üyeleri, üniversite teşkilatı ve ortaokul teşkilatına mensup gençler katıldı.
Şehitlik Anıtı’nda konuşan Ahmet Hattab İmal, Yüzyıllarca üç kıtaya adalet ve hoşgörü getiren Türk Milleti’nin, kendisine düşman tarafların amansız saldırıları karşısında yıllarca geri çekilmesinin ardından Çanakkale’de, Anadolu’nun gerçek sahiplerinin de yüce Türk Milleti olduğunu tüm dünyaya en güzel şekilde gösterdiğini ifade etti.
Türk Milleti’nin, bulunduğu dönemin en ileri teknolojisine sahip yağmacı güçlere karşı, adeta etten duvar örerek geçit vermediğini belirten İmal, “Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Yemen’de, Galiçya’da cephe cephe gözünü kırpmadan şehit olan Büyük Türk Milleti; Çanakkale’de yeniden can bularak vatanına ve namusuna el sürülmesine izin vermemiştir. Seyit Onbaşı’nın kuvveti, Yahya Çavuş’un cesareti ve 57. Alay’ın şahadeti bu mücadeleye şahitlik etmiştir. Arıburnu, Conkbayırı, Seddülbahir, Kitre ve Kanlısırt bir milletin tekrar şahlanışına, yeniden doğuşuna tanıklık etmiştir. Milli Mücadele’nin başlangıcı niteliği taşıyan “Çanakkale Savaşları”, bugün her zamankinden daha büyük mana içermektedir. Zira, temelinde birlik ve beraberlik, özünde bağımsızlık sevdası olan; gücünü imandan alıp, yalnızca Allah’a teslim olan ve hamurunda Türk’ün kuvvet ve kudretini bulunduran “Çanakkale Ruhu”na olan ihtiyaç had safhadadır” dedi.
Ülkenin, bir taraftan dış güçlerin diğer taraftan bu güçlerin güdümünde yönlenen taşeron fikirlerin ve bölücü terör unsurların hedefi haline geldiğine dikkat çeken İmal, iktidarın malum zihniyeti ve Türk’ü öteleyen siyasetinin, hem iç politikayı hem de dış politikayı çıkmaza sürüklediğine dikkat çeken Ahmet Hattab İmal, “Tüm entrikaların son bulacağına, Büyük Türk Milleti’nin bunlara aman vermeyip karşısında duvar olacağından şüphem yoktur. Zira, Ergenekon’dan çıkışı sağlayan, Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını aralayan, Çanakkale’de büyük destan yazdıran, Sakarya’da şahlanıp, Dumlupınar’da zafere varan milletimizin tüm keskin virajlarda ortaya çıkarak, imkânsız olanı imkanlı kılan iman, ruh ve imkan halâ bizlerde mevcuttur. Çanakkale Ruhu’nun, toplumumuzda sonsuza dek yaşaması ve daha geniş kitlelere ulaşması için yaptığımız faaliyetlere aralıksız, durmadan ve kararlılıkla devam edeceğiz. Atalarımızın emaneti olan vatan toprağımıza ve milletimize, el uzatılmasına; birlik ve beraberliğimize engel olmaya çalışanlara asla geçit vermeyeceğiz ve asla müsaade etmeyeceğiz. Çanakkale Zaferi’nin 101.yıl dönümü nedeniyle başta Gâzî-i Namdar Enver Paşa, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatlarını bu millet uğrunda mücadeleye gözlerini kırpmadan feda eden tüm büyüklerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin kanları ile kazandıkları bu mukaddes emanetlerini daha ileriye taşımak namusumuz, eserlerine sahip çıkmak onlara en büyük borcumuzdur” dedi.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim