Ülkelerinde yaşanan iç savaştan canlarını kurtararak Çorum’a sığınan Irak Musul, Kerkük ve Telafer’li Türkmen aileleri Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Şubesi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru’ya getirdikleri çiçeği hediye eden Türkmenler ilimize geldikleri günden beri kendilerine kucak açan vatandaşlara teşekkür etti.

Türkmenler yaptıkları açıklamada “Bizler DAEŞ militanları tarafından köylerimiz şehirlerimiz işgal edilip ülkemizde can ve mal güvenliğimiz kalmadığında Türkiye’de ki kardeşlerimizin misafiri olduk. Çok şükür ki bizler Çorum’a geldiğimizde bize yardımcı olmak için çırpınan kardeşlerimiz oldu. Bu zamanda Yağmur Damlası Derneği yapmış olduğu organizasyonlarla biz Irak Türkmenleri aç ve açıkta kalmadık.

Ahmet Sözüdoğru ve arkadaşları hiçbir konuda kusur bırakmamış, gerek evlerimizin ihtiyaçları gerekse beslenme konularında ihtiyacımız olduğu her zaman yanımızda olmuştur. Öyle ki vatanımızda hissetmediğimiz kadar Türklüğümüzün değerini hissettik, Çorum da yaşayan yüzlerce mülteci aile arasında her zaman kendimizi özel hissettik ve günün her saati ulaşabileceğimiz dostlarımız kardeşlerimiz oldu. Kendilerine ve yardımsever Çorum halkına yaptıkları her şey için teşekkür ediyoruz.”

Türk milletinin dünyanın her yerinde horlandığını ve yok edilmek istendiğini söyleyen Sözüdoğru ise Türk’e Türk’ten başka dost olmadığını, Türkiye dışındaki soydaşların kendi yurtlarında bile yabancı muamelesine tabi tutulduklarını dile getirdi.

Türkmenlerin kendilerini yabancı hissetmemeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Ahmet Sözüdoğru, “Türkmenleri ailemizin birer ferdi gibi görerek onlara elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Kadirşinas Çorumlular da bu faaliyetlerimizde bizi yalnız bırakmadılar. Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir talebimiz karşılıksız kalmadı. Bize emanet edilen yardımları hiçbir aracı olmadan doğrudan herkesin evine kendi ellerimizle ulaştırmaya gayret ettik. Bugün gördük ki emeklerimiz karşılıksız kalmamış, Bu kardeşlerimize yardımlarımız bundan sonrada ihtiyaç olduğu her zaman en üst düzeyde devam edecek. Türkmen kardeşlerimizin huzuru ve refahı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile Çorumlu hemşerimizden de yardımlarını devam ettirmelerini bekliyoruz. Bu dönemde çoğunlukla gıda ve giyecek ihtiyacı var. Yapılacak yardımlar derneğimizin hayır çarşısına veya dernek büromuza bırakılabilir. Ayrıca bu kapsamda maddi yardım kabul etmiyoruz. Arzu eden hemşerilerim çeşitli marketlerden temin edebilecekleri alışveriş çekleri ile yardımlarını ulaştırabilecekler” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim