Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Büro-Sen Çorum Şubesi üyeleri, Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybederek şehit olan 28 vatandaş için YEDAŞ yanında bulunan Şehitler Anıtı’nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.
Türk Büro-Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, ülkenin hiçbir yerinde can güvenliğinin kalmadığını dile getirerek olayın gerçekleşmesinde ihmali veya sorumluluğu bulunanların istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Ankara patlamasının Genel Kurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile TBMM, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na çok yakın bir noktada olmasına dikkat çekerek ülkeyi yönetenlerin yanlış iç ve dış politikasının vatandaşa terör olarak geri döndüğünü söyleyen Sami Çam, “AKP Hükümetleri, açılım adı altında başlattığı çözülme süreci ile PKK terör örgütüne birçok taviz verilmiştir. Özellikle Güneydoğu tamamen terör örgütüne bırakılmıştır. Bu bölgedeki terör olayları da ülkenin her yerine öbek öbek yayılmıştır. Yine yanlış dış politika sebebiyle de ülke ateş çemberine döndü. Türkiye’nin başına PKK terörü yetmezmiş gibi, birde İŞİD bela edilmiştir.
Maalesef hükümet terör karşısında hala sessiz kalmayı tercih ediyor. Sonuç olarak da şehit haberleriyle Türk Milleti’nin yürekleri dağlanmıştır. Sınır komşumuz Irak ve Suriye’de yaşanan iç çatışmadan kaçanlar ülkemize sığınmışlar, sınırlarımız kevgire dönmüştür. Adeta bir göçmen ülkesine dönüşen ülkemizde, asayişi sağlamak neredeyse imkansız hale gelmiştir. İç ve dış politikadaki beceriksiz siyasi yönetim anlayışı nedeniyle sınır güvenliğimiz ortadan kalkmış ve komşularımızla kavgalı hale gelmiş durumdayız” dedi.
Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşın temellerinin ülkemizde de atılmaya çalışıldığını belirterek vatandaşın can ve mal güvenliğinden endişe ederek sokağa bile çıkmaya korktuğunu, böyle bir ortamda da istihbarat zafiyetinin had safhaya ulaştığını söyleyen Çam, güvenlik zafiyetinin biran önce giderilmesi gerektiğini açıkladı. 7 Haziran seçimlerinden sonra bugüne kadar yaşanan terörün sorumlusunun Hükümet ve İçişleri Bakanı olduğunu açıklayan Çam, ülkede huzur ortamını sağlayamayan Hükümet ve bakanın istifa etmesi gerektiğini de söyledi.
Bugüne kadar teröristlerle yapılan müzakerelerin bedelini asker, polis ve vatandaşın ödediğini, ülkedeki kaos ortamının tek sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu ve iktidarın ülkeyi felaketin eşiğine getirdiğini de anlatan Sami Çam, hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm millete başsağlığı dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz her yerde can korkusu yaşarken, ülkeyi yönetenler Başkanlık derdine düşmüştür. Başkanlık, Anayasa değişikliği gibi çeşitli suni gündemlerle halk oyalanmaya çalışılmaktadır. Halkımızın en önemli sorunu terördür. Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, TBMM’siyle teröre karşı top yekün bir mücadele verilmelidir. PKK’dan IŞİD terör örgütüne kadar terörün ve teröristin hepsine lanet olsun. Terör sorunu bitmeden ülkemiz rahat bir nefes alamayacaktır. Bizler teröre karşı yapılacak mücadelenin her zaman destekçisi olacağız”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim