Öztuna, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan halkın verdiği kurban derisi, fitre, zekât, bağış ve diğer ticari gelirleri yine halkın kullanımına sunan tek kuruluş olma özelliğini taşıyan Türk Hava Kurumu’nun yardım toplama faaliyetlerini yasaların verdiği yetki doğrultusunda önceki yıllarda olduğu gönüllülük esasına göre devam ettireceğini kaydetti.

Türk Hava Kurumu’nun elde edilen gelirlerin tamamını kendi faaliyetlerine aktardığını belirten Öztuna, “Elde edilen gelirlerle alınan yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına havadan müdahale edilirken, hava ambulans uçakları ile yaralı ve organ nakli yapılıyor” diyerek, ayrıca gençlere ücretsiz havacılık kursları açıldığını, hava yolu şirketlerine pilot yetiştirildiğini ve bu şekilde gençlere iş imkanı sağlandığını, öte yandan okullara kırtasiye malzemesi yardımı yapıldığını dile getirdi.

Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nde ülkemiz için uçak yapımına başlandığını ifade eden Öztuna, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bu üniversitemizde şehit ve gazi yakınları ücretsiz, başarılı öğrenciler tam burslu veya kademeli burslu olarak eğitim almaktadırlar.

Gezici ekipler kurban derisi toplamaya devam edecek. Kurban derileri alınmayan vatandaşlar Yunus Emre İş Merkezi Kat: 1 No:109'da bulunan THK şubesine bırakmaları veya 0 364 213 24 90 ve 0542 347 17 96 nolu telefonu aramaları yeterlidir. Duyarlı halkımızın katkılarıyla hizmetlerimizin daha da genişleyeceği inancıyla Kurban Bayramınızı kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim