Cumhuriyet’in 90 yılı aşkın geçmişinde çeşitli darbelere ve darbe girişimlerine tanıklık ettiklerini kaydeden Karaca, “Ancak ülkemiz bunlardan hiçbir zaman kazançlı çıkmadığı gibi her defasında çağdaş, demokratik ve refah toplumu hedefimiz ağır yara aldı. Bundan sonra bize düşen yeniden demokrasimize ve ülkemize sahip çıkma inancımızı ve kararlılığımızı daha yüksek sesle haykırmaktır. Çocuklarımızı daha müreffeh daha aydın bir ülkede yaşatmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Herkes bilmelidir Türk halkı bir bütündür. Kimse bu bütünlüğü bozamaz. Bunun dışındaki beklenti ve girişimler asla başarıya ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Aradan iki yıl geçmesine rağmen toplumun tüm meslek gruplarında fetöcü aranırken bu işin siyasi ayağına halen dokunulmadığını belirten Karaca, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Dokunulmadığı gibi bir kısım zevatların çocukları tekrar meclise sokularak ödüllendirilmiştir. Bir kısım belediye başkanları görevlerinden el çektirildi. Fakat sebebi nedir fetöcü ise yargılansın, yolsuzluğu varsa kanun önünde hesabını versin. Bu işi oldubittiye getiremezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileri bu işin üzerine gitmedikçe şaibe altındadır. Sizler ne istediyseniz halk verdi. Şimdi sıra sizlerde devletin gücünü göstererek elinizdeki erki kullanın.

Darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, medyamızın ve halkımızın kararlı duruşu bu yöndeki inancımızı çok daha güçlendirdi. Biz de bu duygularla elim olayda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ve gazilerimize acil şifalar dileyerek geride kalan ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz.” (Haber Merkezi) n, bunun gereğini yetirmenin vakti. Vatana, millete, devlete, bayrağa, ezana sahip çıkmanın vakti. 81 milyon bir olmanın, beraber olmanın, birlikte Türkiye olmanın vakti İnşallah bunu başardık. Mazlumların son kalesi olan Türkiye, ümmetin de insanlığın da yüz akı olarak ilelebet yaşamaya devam edecektir. Biz bu kutlu davanın neferleriyiz” dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim