Tarih ve kültür gezileri kapsamında 2-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Balkan Turu’nun katılımcıları 7 günde toplam 6 ülkeyi gezip tanıma fırsatı buldular.

Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi Başkanı Selim Aydın, daha önceki yıllarda da küçük çapta düzenlenen Balkan turunun bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, “Evlad-ı Fatihan Balkanlar gezisi mutlu ve verimli bir şekilde tamamlanmıştır. Daha önce Osmanlı’nın hâkimiyetindeki Evlad-ı Fatihan Balkanları üyelerimize tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

2 Temmuz’da Çorum’dan karayolu ile başlayan gezide sendika üyelerinin ilk durağının Yunanistan’ın Kavala şehri olduğunu dile getiren Selim Aydın, 7 gün boyunca Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan, Karadağ ve Bosna Hersek’in tarihi ve kültürel yerlerini gezme şansı yakaladıklarını söyledi.

Balkan turu hakkında bilgi veren TES Çorum Şubesi Başkanı Selim Aydın şunları dile getirdi:

“Milli ve tarihi bilinci canlandırmak amacıyla her yıl Türk topraklarını tanımak ve tanıtmak için düzenlenen gezilerimizin bu yılki konsepti daha geniş bir katılım ile gerçekleşmiştir. Daha önce Osmanlı’nın hâkimiyetindeki Evlad-ı Fatihan Balkanları üyelerimize tanıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Balkanları her eğitimcinin görmesi ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza anlatması gerektiğine inanıyoruz. Bu yıl geniş bir katılım sağladığımız gezimizde hem 7 ülkeyi gezerek hem daha önce Osmanlı’nın hüküm sürdüğü tarihi yerleri görme fırsatı elde ettik hem de halen bu topraklarda yaşayan kardeşlerimiz ile kucaklaşma fırsatı yakaladık. Özellikle Bosna Hersek’te yıllar önce yaşanan acıda hayatını kaybedenler için dua etme imkânı yakaladık. Aliya İzzetbegoviç gibi tarihteki kıymetli şahsiyetleri de saygıyla yâd etme imkânı bulduk. Gezimize katılım sağlayan herkese ve profesyonel tavır ve iş anlayışıyla, sıcak yaklaşımıyla bu gezinin gerçekleştirilmesini sağlayan, 4500 km boyunca gezimizin amacına ulaşması için bir an olsun yanımızdan ayrılmayan Hasan Yücekan’ın şahsında Yücekan Turizm’e çok teşekkür ediyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim