Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Halit Güneş’in geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen bayrak töreni sırasında öğretmenlere karşı rencide edici ve onur kırıcı sözler sarf ettiğini iddia ederek yaşanan olayı kınadıklarını ve yetkilileri göreve çağırdıklarını söyledi.
Kamu Sen il binasında bir basın açıklaması düzenleyen Selim Aydın, bayrak töreni yapıldığı sırada son derece üzücü bir olayın yaşandığını ifade ederek, okul müdürü tarafından öğrencilerin gözü önünde öğretmenlere rencide edici, onur kırıcı sözlerin sarf edildiğini öğrendiklerini dile getirdi.
Okul müdürlerinin uzlaştırıcı, yol gösterici olması gerekirken öğretmenlerine bağırması, azarlayarak görevlerini hatırlatmaya kalkması ve bunu küçük düşürmek adına öğrencilerin gözünün önünde yapmasının son derece yakışıksız bir davranış olduğunu söyleyen Selim Aydın, makam ve mevkisi ne olursa olsun hiç kimsenin öğretmene, bir eğitim çalışanına hele hele öğrencilerin gözü önünde hakaret etme, onları rencide etme hakkının bulunmadığını söyledi.
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Halit Güneş’in bu tavırlarıyla neyi amaçladığını anlamadıklarını söyleyen Aydın, “Öğrencilerin karşısına geçtiğinde acaba kendi acziyetini mi örtmek istemiştir? ‘Kırk yılda bir kürsüye çıkıyorum. Onda da sizi fırçalamayayım’ derken öğretmenlere ve öğrencilere aklı sıra gözdağı mı vermek istemiştir?
Bu ifadelerin yöneticilik vakarına ne kadar yakıştığının takdirini kamuoyuna bırakırken kendisinin öğretmenlikten geldiğini hatırlamasını istiyoruz…
Müdür Bey, acaba bu çıkışını kendisini oraya taşıyanların desteğine güvenerek mi yaptı? Ama unutmasın ki o okulu öğretmenleriyle, öğrencisiyle velisiyle işbirliği içerisinde kendisi idare edecek.
Türk Eğitim-Sen olarak her zaman hakkın ve haklının yanında ve savunucusu olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Okul müdürünün yaptığı davranışın doğru olması mümkün değildir. Bu zihniyetteki bir insanın okul müdürlüğü yapması, personeli ile iyi ilişkiler kurarak görevini devam ettirmesi çok zordur.
Bu ifadeler eğitim öğretimin merkezinde bulunan öğretmenin performansını ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyeceği gibi, öğrencilerimizde de ciddi manada şaşkınlık yaratmıştır. Hayal kırıklığı yaşamışlardır.
Okulda eğitim öğretim faaliyetlerinin daha etkili şekilde yürütülebilmesi, sağlıklı bir okul ikliminin oluşturulması bu tarzdaki idarecilerle mümkün değildir.
Türk Eğitim-Sen olarak yaşanan bu olayı kınıyor ve ilgilileri göreve çağırıyorum” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim