Türk Dünyasının genç yazar ve şairleri, Avrasya Yazarlar Birliği’nin organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile İstanbul’da bir araya geliyor.

Kendi ülkelerinde kitapları yayınlanmış, veya seçkin edebiyat dergilerde eserleri yer almış genç şair, hikayeci, deneme, roman yazarları ve edebiyat eleştirmenleri, kıtaların buluştuğu noktada, İstanbul’da toplanacaklar.

katılacak bağımsız cumhuriyetler: Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan.

Muhtar cumhuriyet ve topluluklar: Altay, Başkurdistan, Çuvaşistan, Gagavuz Yeri, Hakasya, Irak, İran, Karaçay, Malkar, Kırımtatar, Kosova, Kumuk, Makedonya, Nogay, Tataristan, Uygur.

Genç yazarlar atölyelerde çalışmalarının yanı sıra Türk Dünyasının usta şair ve yazarlarıyla da bir araya gelecekler.

Bu isimler; Ali Akbaş, Anar, Tölen Abdik, İsmail Bozkurt, Doç.Dr. Mustafa Kurt, Dr. Hüseyin Özbay, Osman Çeviksoy ve Dr. Taner Güçlütürk.

Prof.Dr. Ramazan Korkmaz “Türk Dünyası Edebiyatının Ortak Çağları”, Dr. Kamil Akarsu ise “Geleneksel Edebiyatımızdan Yaralanma Yolları” konulu birer konferans verecek.

22 Türk devlet ve topluluğundan 58 yazar ve şairin mısraları, İstanbul semalarında müziğin nameleri ile buluşacak. Müzikleri usta sanatçı İrfan Gürdal icra edecek. (Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim