Türkiye, Azerbaycan ve diğer ülkelerden 30'dan fazla yükseköğretim kurumunun katılımıyla 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim fuarının açış konuşmasını yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü ve KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ülkelerin gelişmesinde üniversitelerin önemine değinerek, "Bizim de Kafkasya coğrafyasında tecrübelerimizi ve ortak bakış açılarımızı birleştirerek büyük bir Kafkasya birliği oluşturmamız mümkündür. Bunun için el ele vererek gücümüzü ve imkânlarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin gelişen imkânlarını ve tecrübelerini Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşmaya geldik. Bizim en büyük servetimiz gençlerimizdir. Bu fuarın amacı da ortak bir gelecek için daha nitelikli insanlar yetiştirmektir." diye konuştu.
Fuar açılışının ardından düzenlenen basın toplantısında ise etkinliğe katılan üniversite rektörleri, kendi eğitim kurumlarına ilişkin genel bilgi paylaşımında bulundular.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türk Dünyası ile ortak çalışmalar yapmayı önemsediklerini belirterek, "Özellikle pek çok ortak yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya büyük bir gayret gösteriyoruz." dedi.
Hitit Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli atılımlar yaptığını kaydeden Rektör Alkan, uluslararası çalışmaların; yoğun bilgi paylaşımının yanı sıra akademisyen ve öğrenci değişimini de beraberinde getirdiğini söyledi.
Gerçekleştirilen işbirlikleri ve etkinliklerin, Türk dünyasının birlik ve beraberliğine de büyük bir katkı sağladığını vurgulayan Rektör Alkan, "Dünyada en çok, yetişmiş insan gücüne ve kaynağa gereksinimin duyuluyor. Bu iki önemli unsur da Türk coğrafyasında mevcut. Ortak dil, tarih ve kültüre sahip olduğumuz, yaklaşık 300 milyon nüfusa sahip olan Türk dünyası ile ortak çalışmalar yapmayı çok önemsiyoruz. Oluşturulan işbirlikleri neticesinde bundan sonra da daha nitelikli ve verimli pek çok önemli projeyi hayata geçirebileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

EĞİTİM FUARI'NDA HİTİT'E YOĞUN İLGİ
Öte yandan Hitit Üniversitesi'nin KÜNİB Eğitim Fuarı'nda açtığı tanıtım standı, özellikle Türkiye'de eğitim almak isteyen Azerbaycanlı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Üniversite'nin standında öğrencilere lisans ve lisansüstü eğitim konusunda bilgiler aktarılırken çeşitli tanıtım materyalleri de dağıtıldı. KÜNİB Eğitim Fuarı'nda ayrıca Mevlana Değişim Programı kapsamında sunulan imkânlar hakkında da bilgi paylaşımında bulunuldu.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim