MHP 21. Dönem Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, milliyetçi kesimin liderlerinden Alaattin Çakıcı ile birlikte ortak bir mesaj yayınladı.

Türkiye’nin Akdeniz sularında hakkını aradığını ve mutlaka elde edeceğini belirten Çakıcı, “Bu enerji kaynakları ülkemizin ve Türk dünyasının geleceği için çok önemli. Bu enerjiden kazanılan her bir kuruşun dünyanın her yerindeki ezilen mazlum halklar için kullanılacağına inancım tamdır” ifadesini kullandı.

Türkiye ile savaşın eşiğine gelen Yunanistan, Rumlar ve onların destekçisi batılı devletlere de mesaj gönderen Çakıcı, “Dedelerimiz nasıl dün nasıl onların dedelerini denize döktüyse, biz de bugün onları denize dökeriz. Yunan ve Rum’u destekleyen Fransa da ayağını denk alsın” dedi.

Vahit Kayrıcı ise “Türkiye çok güçlü bir devlettir. Üç beş çapulcuya hakkını kaptırmaz. Biz Akdeniz’de hakkımız olanı alacağız. Değil Yunan’ı Fransız’ı yedi düveli gelse buna engel olamaz. Türk’ün önünde durulmaz. Duran da bir daha iflah olmaz” ifadelerini kullandı.

Çakıcı ve Kayrıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği idamın geri getirilmesi önerisini desteklediklerini de belirterek, “Tabii ki namussuzu, sapığı, caniyi beslemeyeksin. Çünkü başka türlü baş etmek imkansız hale geldi. Her gün haberlerde içimiz parçalanıyor. El kadar sabilere kıyıyor şerefsizler.” Diye konuştular.

Çakıcı ve Kayrıcı, Türk Dünyası ile ilgili değerlendirmelerini de şöyle ifade ettiler:

“Doğu Akdeniz bir kere daha gösterdi ki batı kendi inancı çerçevesinde hemen birlik olabiliyor. Avrupa Yunanistan’ın arkasında olduğunu gösterdi. Ama aynı şeyi Türk dünyası için söyleyemeyiz. Azerbaycan dışında desteğini açıklayan başka bir Türk devleti görmedik. Her şeyden önce bu birliğin tesisi için elimizden geleni yapmalıyız. Türkler tek devlet, tek bayrak, tek güç olduğunda kimse bileğimizi bükemez.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim