Doğru bir karar verildiğini belirten Ünlü, Anayasa’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir sosyal hukuk devleti olduğunun yazdığını kaydederek, devletimizi yönetenlerin vatandaşının emeğinin sömürülmesine daha fazla göz yummasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

4/C 'li çalışanların 4/ B'li yapılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Ünlü, 4/B 'lilere haksızlık yapıldığını ve onlara da kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Hala 4/B li sözleşmeli istihdamının devam etmesinin doğru olmadığını dile getiren Mustafa Ünlü, bu kadroda çalıştırılanların 4/A 'ya yani kadroya geçirilmelerinin hakkaniyet ve adalet açısından elzem olduğunu kaydetti. 4/B 'li İstihdam modelinin 657 Sayılı Devlet memurları Kanununa Uygun yapılmadığını anlatan Ünlü, “Her şey iyi güzel de Taşeron işçiler kadroya geçirilirken 4/C statüde çalışanlar 4/B sözleşmeli yapılırken, Diyanet alanıyla ilgili vekil imam hatiplerin ve geçici görev yapan personelin durumu ve statüleri ise belirsizliğini koruyor. Asil işi yapan konumunda değerlendirilecek midir ? Kadro verilecek midir bilinmemektedir. Bu alanda bu kadar statü değişikliği yapılıp kadro verilirken diyanetin göz ardı edilmemesi gerekir. Sağlıklı din hizmetinin ancak devletimizin kontrolü altında kadrolu personel tarafından yapılacağı unutulmamalıdır.

Ancak son yıllarda Diyanetimizin kadro talepleri yeterince maalesef karşılığını bulmamaktadır. Kuran Kursu öğretici adayları uzun zamandan beri kadro açılmasını beklemektedir. Taşerona kadro verilmesi bağlamında vekil imam hatiplere ve şartlarını taşıyan geçici görevlilere kadro verilmesi tecrübe açısından kalıcı istihdama katkı sağlayacaktır.

Taşeron veya İşkur aracılığıyla alınan İmam Hatip istihdamı mesleğin itibarını ve vakarını ayaklar altına almaktır buna son verilmelidir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim