Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Tufan Köse, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin MHP’yi ziyaretinde konuşan Aras, Türkiye’nin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla şerefli Türk Ordusu’nun içine sızan bir avuç işbirlikçinin sahne aldığını kaydederek, “Bu hain kalkışma, bu darbe girişimi sadece seçilmiş hükümeti değil, milletimizin tamamını hedef almıştır” ifadesini kullandı.
Demokrasiyi askıya alma ve millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir ihanet olduğunu belirten Aras, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır.
Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir.
Türkiye Cumhuriyeti musibetleri ve ihanetleri def edecek kadar güçlüdür. Ülkemize kasteden vatan hainlerinden hesap sormak hepimizin namus borcudur.
“OHAL UYGULAMASI İSABETLİ VE HAYIRLI OLMUŞTUR”
15 Temmuz askeri darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Ancak bu sarsıntının etkileri artan oran ve dozajda devam etmektedir.
Milletine namlu çeviren, milli kurum ve kuruluşlarını bombalayıp kurşunlayacak kadar gözü dönen ihanet şebekeleri Türkiye’yi alarma geçirmişlerdir.
Halen yakalanamayan, ele geçirilemeyen darbecilerin varlığı, bunlardan kaynaklı stratejik hedef ve kişilere suikast ve sabotaj ihtimalleri elbette toplumsal korku ve kaygıları canlı tutmaktadır.
“TAHRİBATIN TEDAVİSİ ZAMAN ALACAKTIR”
Devlet yönetimi haklı olarak tedirgin ve telaşlıdır. Yapılan ‘’kalkışma’’nın milli birlik ve kardeşlik üzerinde yaptığı yıkım ve tahribatın telafisi ve tedavisi zaman alacaktır.
Özellikle yargı, eğitim, üniversiteler, bürokrasi ve emniyet alanlarında olmak üzere onbinleri bulan açığa alma ve tasfiye işlemleri paralel çetenin nasıl ve nerelere kadar yuvalandığını da çok açık göstermektedir.
“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ VE BEKASI ÖNCELİK OLMALI”
Türkiye’nin güvenlik ve bekasını temin ve takviye etmek öncelikle hükümetin en temel görevidir. Gerekli ve aciliyeti olan yasal veya idari tasarrufların sırasıyla ve süratle alınması bir zorunluluktur.
Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiyesiyle, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla doksan gün süreyle ülkemizde olağanüstü hal ilan etmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin oldukça kırılgan ve hassas bugünkü ortamında, devreye alınan olağanüstü hal kararını desteklemekte, hayırlı bulmaktadır.
Ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması isabetli ve yerinde bir tercihtir.” (
Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim