Tarla Günleri etkinlikleri ile her yıl çiftçilere yeni modellerini deneyimleme imkanı sunan TÜMOSAN, Çorum Ana Bayii Taşkıran Traktör ile işbirliği içinde Celilkırı’nda bir program düzenledi. Taşkıran Traktör sahipleri Musa ve Levent Taşkıran ile birlikte, TÜMOSAN Bölge Satış Müdürü Mustafa Uysal, Eğitim Sorumlusu Kenan Ertuğrul ve çok sayıda çiftçinin biraraya geldiği etkinlik ilgi gördü.

Etkinlikte, çiftçiler traktör modelleri hakkında bilgilendirilirken, traktörler ekipmanları takılı halde tarlalarda performans sergilendi. Çiftçiler, Tarla Günleri'nde istedikleri modelleri test etme imkanı da buldu. TÜMOSAN Bölge Satış Müdürü Mustafa Uysal, her yıl düzenledikleri Tarla Günleri sayesinde ülkenin dört bir yanındaki çiftçilere hem bilgi verdiklerini hem de traktörlerini test etme fırsatı sunduklarını kaydetti.

TÜMOSAN’ın Konya’da devlet tarafından kurulan ve daha sonra özelleştirilen yüzde 100 Türk sermayeli bir firma olduğunu hatırlatan eğitim sorumlusu Kenan Ertuğrul ise milli sanayinin önemine değindi. Düzenledikleri etkinlikte çiftçilere yeni modellerini tanıttıklarını belirten Ertuğrul, onlardan aldıkları geri bildirimler doğrultusunda tasarlayacakları modellere yön verdiklerini vurguladı. Milli sanayinin gelişmesinin ülkenin de gelişmesi anlamına geleceğini hatırlatarak Türk çiftçisinin yerli sanayiye destek vererek geliştirmesinin onların yaşam şartlarına da katkı sağlayacağını kaydeden Ertuğrul, TÜMOSAN olarak 50 beygir ile 115 beygir arasında değişen 10 seride 268 traktör modellerinin bulunduğunu, önümüzdeki dönemde gelen talepler ve arazi toplulaştırma çalışmalarını da dikkate alarak 150-200 ve 250 beygirlik traktörler için AR-GE çalışması yaptıklarını açıkladı.

Kenan Ertuğrul; “Çiftçilerimizden ilham alarak gerçekleştirdiğimiz inovasyonlarla ürün yelpazemizi genişleterek model sayımızı artırmaya devam ediyoruz. TÜMOSAN olarak geçtiğimiz yıl balya makinesi ve kepçe ile giriş yaptığımız ekipman pazarında toprak i̇şleme ekipmanları, hasat harman makinaları, hayvancılık makinaları ve ekim-bakım-gübreleme makinaları olmak üzere dört ürün grubunda 19 ürün ve 320’ye varan ana modelimiz bulunuyor. Bunun yanında her bahçe ürününe uygun bahçe traktörü modellerini hızla seri üretime hazırlıyoruz. 7100 ve 8100 traktör modellerinin ön kaporta ve kabin, teleskobik ve katlanabilir direksiyon, dijital klima bölümlerini yenileyerek çiftçilerimizin beğenisine sunduk. TÜMOSAN olarak ulusaldan evrensele bir marka yaratma vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek tek tek traktör modellerini çiftçiye tanıttı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çiftçiler traktör modellerini ekipmanları takılı halde tarlada deneme imkanı da buldu. Yemek ikramının yapıldığı etkinliğe katılanlar arasında yapılan çekilişte ise çiftçilere gömlek, termos, oyuncak traktör gibi hediyeler dağıtıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim