SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime çok sayıda kişi katılırken, eğitimde konkordato konusunda katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.

Eğitimin açılışında konuşan Türk Büro Sen Şube Başkanı Sami Çam, gelişen teknolojiye çalışanların uyum sağlaması, uyum sağlayamayanların otomatik sistem dışına çıkarılması ve çalışanın her daim kendini yenilemesinin çağımızda zorunlu hale geldiğini ifade etti. Türk Büro-Sen Çorum Şubesi olarak rızkını emeği ile kazanan çalışanların kendilerini yeni iş ve değişime hazırlanması için sertifika programlarını önemsediklerini belirten Çam, esnek istihdamın konuşulduğu kısmen uygulanmaya başlandığı ülkemizde çeşitli istihdam şekillerinin çeşitlendirildiğini kaydetti.

Sami Çam, “Bizler Türkiye Kamu-Sen olarak şunun bilincindeyiz. ‘Görevini tam olarak yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazeretin devası nede ilacın şifası deva vermez der Hz. Mevlana. Bizler vicdanen rahatız çünkü eğitim alanında çeşitli üniversitelerle anlaşarak Çorum’da 3 kez yüksek lisans,1 kez uzlaştırmacılık ve bugün Konkordato Komiserliği eğitimi verdiriyoruz. Lakin marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayi olur. Marifetlerimizin zayi olmaması için tüm kamu çalışanlarını bizlere sendikamıza destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim