Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in de katıldığı toplantı, Marmara Gazeteciler Federasyonu ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın, Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na üye 7 federasyon ile 93 gazeteciler cemiyetinden 82'sinin başkan ve temsilcileri katıldı.
Basının sorunlarının ve çözüm önerilerinin tek tek ele alınarak görüşüleceği TGK Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Türkiye'nin dört bir yanından Yalova'ya gelen gazetecilere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ayhan Polat, "Sizleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim kentimdir' dediği Yalova'da ağırlamak bizler için büyük onurdur. Başkanlar Kurulu toplantımızın sektörümüze önemli katkı sağlayacağınıza inanıyorum" diye konuştu.
Toplantıda daha sonra kürsüye çıkan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimi sürecine dikkat çekerek başladı.
Türkiye'nin FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadele ettiğine dikkat çeken Kolaylı, "Terörle mücadelemiz, 15 Temmuz gecesi farklı bir boyuta ulaştı ve demokrasimiz adına endişe verici bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbe girişiminin artçı şokları halen devam ediyor" dedi.
Konuşmasında son olarak Basın İlan Kurumu'ndaki çalışmalara değinen TGK Genel Başkanı Kolaylı, sözlerini, "Günümüz koşullarına uygun hale getirilen ‘Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’ bu hafta Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmeliğin tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na üye 7 federasyon ile 93 gazeteciler cemiyetinden 82'sinin başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 9. Başkanlar Kurulu toplantısına geçildi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim