Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Genel Meclisi’nin Kasım’da yine yoğun bir gündemle toplandığını belirterek AK Parti grubu olarak hizmetlere yenisini eklemeye devam ettiklerini ifade etti.

Meclis üyelerini tebrik eden Karadağ alınan kararların ne denli isabetli olduğunun herkes tarafından görülebildiğini ifade etti. Hizmet konusunda şehir merkezi ve köylerde büyük bir ivme kazanıldığını anlatan Karadağ, insanların artık temel ve vazgeçilmez ihtiyaçları değil konfora dayalı ihtiyaçları gündeme getirdiğinin görüldüğünü söyledi.

“İktidara geldiğimizde kanalizasyon ve yollar büyük dertti. Çevre illerden örnekler verildiğinde utanıyorduk” diyen AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, asfaltla ilgili problemlerin çözüldüğünü, para ve alınacak karar olmadığı sürece uygulamanın da olamayacağını söyledi.

Köylerin giderek kentleştiğini belirten Karadağ, önceleri şehir merkezlerinde çöp yığınları varken şimdi köylerden çöp toplandığını kaydetti. Hem yöneticilerin hem de insanların iktidardan memnun olduğunu belirten Karadağ, taleplerin bitmediğini ve bu talepleri yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Hükümetin 2018 yılını turizm yılı olarak belirlediğini anlatan Av. Mehmet Karadağ, Çorum’un turizmden istediği payı alamadığını söyledi. Turizm konusunun meclis gündemine alınmasını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Karadağ, ayrıca geçtiğimiz haftalarda ilimize gelen işadamı Ethem Sancak’ın sanayiciler ile görüşerek, işadamlarına savunma sanayinin bir parçası olmayı teklif ettiğini, bunun olması için gerekli gayreti gösterdiklerini vurguladı.

Karadağ, “Konulardan en önemlisi turizm. Hitit uygarlığı, doğal güzelliklerimiz ve tarihsel zenginliğimiz var. Meclis olarak turizmin gündeme alınmasını tebrik ediyorum. Turizm konusunda ciddi bir atak yapmalıyız. Biz Mısır uygarlığını yenmiş Hititlerin başkentinde oturuyoruz bunu da iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim