AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Alaca ziyareti kapsamında Alacahöyük Köyü’nü ziyaret etti.
Alacahöyük’te müze binası ve örenyerlerinde inceleme yapan Milletvekili Bağcı, köy halkıyla da sohbet etti.
Eski Müze Müdürü Ünal Yalçın, Milletvekili Bağcı ve beraberindekilere Alacahöyük’ün tarihi özellikleri hakkında bilgi vererek, örenyerleri ve müzede bulunan eserler hakkında bilgilendirdi.
Bağcı ve beraberindekiler, Alacöhöyük’te Kral Mezarları Canlandırma Projesi, Aslanlı Kapı ile diğer tarihi mekânlarda inceleme yaparak, müzeyi gezdi.
Milletvekili Cahit Bağcı Çorum’un Alacahöyük, Hattuşa, Yazılıkaya, Ortaköy-Şapinuva ile büyük bir tarihi birikime sahip olduğunu, Hitit medeniyetinin kalıntılarının bulunduğu bu bölgeyi turizm yolları projesi ile birbirine bağlayacaklarını söyledi.
Çorum’da tüm tarihi merkezleri turizm yolları ile birbirine bağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bağcı, bu çerçevede Alacahöyük yolunun yapıldığını, şimdi ise diğer yolları yaptırmanın çabası içerisinde olduklarını, Alacahöyük’ten giren bir kişinin Hattuşa’dan, Ortaköy’den çıkabileceği bir yol ağı kurulacağını, bunun da turizmi önemli ölçüde canlandıracağını kaydetti.

ALACA AVNİ ÇELİK MYO’DA İNCELEME
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Alaca İlçesi’nde inşaatı devam eden ve bitme aşamasına gelen Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulundu.
Çorumlu İşadamı Avni Çelik tarafından yaptırılan, Hitit Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim verecek olan Meslek Yüksek Okulu binasında incelemeler yapan Bağcı, yapılan çalışmalar ve binanın durumu hakkında bilgi aldı.
Devasa büyüklükteki binayı son derece beğenen Milletvekili Bağcı, Alaca’ya böyle bir yatırımı kazandıran İşadamı Avni Çelik’e teşekkür etti.
İnceleme sırasında Bağcı’ya; AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Belediye Başkan Vekili Secaattin Arklan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Polattaş, İl Genel Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, Alaca İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Karagöz, Ekrem Şahin, Alaca Gençlik Kolları Başkanı Emre Çağlar, Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş eşlik etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim