Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 1.sınıf öğrencilerine Kat Hizmetleri Bölümünün oteldeki görevlerini ve önemini anlatan Karatepe, ön büro, teknik servis, yiyecek-içecek bölümleri ile olan ilişkileri (bilgi akışlarını) hakkında da bilgi verdi.

Ön Büro ve Kat Hizmetleri bölümleri arasındaki iş birliğinin önemli olduğunu belirten Karatepe, iki bölüm arasında uyum sorunu olduğunda yaşanabilecekleri, kendisinin yaşadığı çarpıcı örneklerle açıkladı.

Misafirlerin şikâyetleri hakkında bilgi veren Karatepe, örnek olaylarla şikâyetlerin neler olduğunu ve bu şikâyetlerin nasıl önlenebileceğini açıkladı. Bir odanın nasıl kontrol edildiğini, oda temizlik görevlilerinin sıklıkla yaptıkları hataları anlatan Karatepe ayrıca Anitta Hotelde bulunan oda tipleri ve bu odalardaki eşyaların özelliklerinden bahsetti.

Çalışma hayatına nasıl başladığını, neden kat hizmetleri bölümünü seçtiğini, daha önce çalıştığı otelleri ve bu otellerde yaptığı görevleri, bölüm müdürlüğüne nasıl terfi ettiğini ve Çorum Anitta Hotele nasıl geldiğini anlatan Karatepe, öğrencilere sektörde çalışmalarını tavsiye etti.

Katılımlarından ve verdiği bilgilerden dolayı bölüm öğrencileri ve Dr.Öğr.Üyesi Ali İzzet Yılmaz, Anitta Hotel Kat Hizmetleri Müdürü Bircan Karatepe’ye teşekkür etti.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim