Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerinin termal bir otel işletmesinin işleyişini yerinde görmesi, bir termal otel işletmesinde yer alan departmanların incelenmesi, diğer otel işletmeleri ile arasındaki farkları ve mesleki uygulamaları yerinde görebilmeleri amacıyla düzenlenen gezi, 18 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Bölüm Başkan Vekili Öğr. Gör. Ahmet Aknar, Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz, Öğr. Gör. Yusuf Ormankıran ve Öğr. Gör. Ayhan Başçı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen gezide Armina Termal Otel Önbüro Müdürü Mehmet Siliv, Resepsiyon Görevlisi Muttalip Yağlı ve Genel Müdürü Kadir Çakılcıoğlu tarafından öğrencilere özellikle termal bölümler olmak üzere otelin diğer departmanları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Öğrencilerle bir araya gelen Çakılcıoğlu, bir termal otelin nasıl olması gerektiği ve nasıl işletildiği hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Programa katılan öğrenciler, teknik gezinin kendileri için oldukça öğretici olduğunu ve kariyer planlamalarında kendilerine yol gösterici olacağını belirttiler.

Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, sektörel işbirliğine dayalı teknik programların devam edeceğini belirterek, reel sektörün tecrübe birikiminin gerek üniversite öğretim elemanları gerekse öğrencilerin mesleki bilgi ve donanımlarının gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Işık, Armina Termal Otel Genel Müdürü Kadir Çakılcıoğlu ve etkinliğe katkı sağlayan tüm otel yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim