Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmayı ve turizmi canlandırmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında çeşitli bölgelerde halkoyunları gösterileri sunuldu.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ilk olarak Hürriyet Parkı’nda Yöresel El Sanatları Sergisi Hürriyet Parkı’nda açılırken, Bahçelievler Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin Halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.

5 gün sürecek olan Turizm Haftası kutlama etkinliklerinin ilk gününde

Çorumpark önünde Toki Şehit Şükrü Özyol İlkokulu’nun flüt dinletisi, Bahabey Caddesi Özdoğanlar Kavşağı’nda Güzel Sanatlar Lisesi’nin mini konseri, Gazi Caddesi - Bahabey Kavşağı’nda ve Sanat Sokağı’nda Bahçelievler İlkokulu’nun müzik şöleni, Mimarsinan Rüstem Eren Parkı’nda Halk Eğitim Merkezi’nin konser etkinliği, Çorum Valiliği ek binası önünde Belediye Engelli Eğitim merkezi öğrencilerinin enstrümanlarla konseri ve Hürriyet Parkı’nda ise Kafkas Kültür Derneği’nin Kafkas Halk Dansları gösterisi ile renkli organizasyonlarla bir açılış gerçekleştirildi.

Etkinlerin hemen hemen hepsine katılım sağlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan “ Turizm Haftası’nı bu denli canlandırmamızın nedeni, turistik alanlarda bu organizasyonların sık sık yapılması. Çorum’da turistik bir hava yaratmak istedik. Etkinlikler de dikkat çekiyor, çalışmalarımız devam ediyor. Hafta boyunca şehir bu denli hareketli olacak” dedi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim