Çorum’un olmazsa olmazları arasında sanayi, tarım ve turizm bulunduğunu dile getiren Ömer Arslan, bunların temel sorununun alt yapı olduğunu, özel sektörün sanayide üzerine düşeni yaptığını tarım ve turizm alanında ise altyapıyı üstlenmenin ilgili kurumlara ve devlete kaldığını söyledi.

Turizmdeki altyapının bugüne kadar %65’inin tamamlandığını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, tanıtım çalışmalarının da bu orana uygun olarak tez elden başlatılması gerektiğini kaydetti.

Tanıtım çalışması kapsamında TR83 kapsamında Çorum, Samsun ve Tokat illeri ile birlikte çalışmalar planlandığını dile getiren Arslan, bu çalışmalarla her ilin farklı özelliklerinin ortaya çıkarılacağını ifade etti. Çorum’da tarihten doğaya çalışmaları ile Alacahöyük, Hattusas, Şapinuva, batıdan ise Sapinuva’dan başlayıp İncesu ve Figani Kaplıcası’na, Çorum merkezde Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi gezilerinin ardından konaklama planlandığını söyleyen Arslan, Çorum’da Bayat Köyü’nde ayrıca İsmet Eker Kırsal Yaşam ve Tarım Müzesi yapılmasını planladıklarını bunun da projesinin hazır olduğunu ifade etti. Bu güzergâhların Hitit Yolu üzerinde bulunduğunu belirten Ömer Arslan, Gastronomi Yolu Kızılırmak’ın Bereketi çalışmasında ise kuzeybatıya doğru Çorum mutfağı, doğal güzellikler, İskilip, Bayat, Kargı yaylalarını ortaya çıkaracak aktiviteler planlandığını anlattı. Bölgede yaşayanlar arasında turizm farkındalığını artırmak gerektiğini kaydeden Arslan, bu konuda okullarda çalışmalara başlayacaklarını, tiyatro ve film gösterileri, tarihi yerlerin gösterilmesiyle ilgili turizm gezileri hazırlandığını vurguladı.

ÖMER ARSLAN KİMDİR?

1964 yılında Mecitözü ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1990 yılında Çorum PTT Başmüdürlüğü’nde muhasebe kontrolörü olarak göreve başladı.

1994 yılında PTT Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca yapılan teftiş kurulu kontrolörlüğü sınavını kazandı.

1999 yılına kadar teftiş kurulu kontrolörü olarak çalıştı. 1999 – 2006 yıllarında Çorum Telekom Başmüdürlüğü’nde Muhasebe Müdürü olarak görev yaptı. Türk Telekom’un özelleştirilmesi sonrasında bu kurumdan ayrılarak araştırmacı olarak Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde göreve başladı.

03 Aralık 2010 tarihinde Afet ve Acil Durum Müdürü olarak göreve başladı. 12 Ocak 2011 tarihinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak Çorum İl Özel İdaresi’ne atandı. İçişleri Bakanlığı tarafından 03 Aralık 2012 tarihinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı. Ömer Arslan son olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine atandı. Arslan, evli ve 2 çocuk babası. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim