HDP İstanbul Milletvekili Adayı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) eski Genel Başkanı Turgut Öker, HDP’nin Mersin ve Adana’daki il binalarına yönelik bombalı saldırının arkasında AKP’nin bulunduğunu söyledi.
KESK Çorum Şubeler Platformu’nu ziyaret eden Öker, burada yaptığı konuşmada HDP’nin 7 Haziran’da barajları yıkarak parlamentoda yerini alacağını, bunu istemeyen egemen güçlerin ise sürekli saldırı ve provokasyon peşinde koştuğunu dile getirdi.
KESK bileşenleri ile yıllardır demokrasi ve emek mücadelesinde alanlarda birlikte olduklarını ifade eden Öker, “HDP her zaman bu ülkede demokrasi ve emek güçleri ile yan yana olmuştur. Çorum’a ilk kez gelmiyorum. 6-7 yıldır unutturulmaya yüz tutmuş Çorum katliamının anma törenlerinde sizlerle birlikte olduk” dedi.
Öker, Türkiye’de demokrasi ve kardeşlik uğruna büyük bedeller ödendiğini kaydederek, Türkiye’deki tüm inanç gruplarının, emek hareketinin, doğa hareketinin ve ezilenlerin HDP çatısı altında bir araya geldiğini söyledi.
Öker, “Egemen güçler, ezilenlerin HDP’de bir araya gelerek mücadele etmesinden korktu. Bu nedenle ülke genelinde 60’a yakın parti büromuz, mitingimiz ve seçim merkezimiz saldırıya uğradı. Bunlar yetmemiş olacak ki Mersin ve Adana’da bombalı saldırıya kadar işi götürdüler. Egemen güçler, halkların, ötekileştirilen, ezilen, yok sayılanların bir araya gelmesinden korkuyor. Hiçbir çağdaş ülkede olmayacak şekilde saldırılarla karşılaşıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar nafile. Bu bir tarihsel mücadele ve bu mücadelemizi kimse durduramayacak” dedi.
Faşizmin yıllardan buyana bu toprakları kan gölüne çevirdiğini kaydeden Öker, “Bu ülkede yıllardır kendi sorunları için mücadele eden dinamikler ilk kez güçlü bir şekilde bir araya geldi. Bu gücü hiçbir provokasyon ve saldırı engellemeyecek. Elinde Kur’an ile her gün partimize saldıran Cumhurbaşkanı bombalı saldırı ile ilgili hiçbir kınama mesajı yayımlamadı. Bu da gösteriyor ki saldırır arkasında AKP var. Korkunun ecele faydası yok” şeklinde konuştu.
8 Haziran sabahı demokrasiye daha umutla baktıkları bir gün içerisinde olacaklarını belirten Öker, Aleviler olarak HDP’nin en önemli bileşenlerinden birisi olduklarını vurguladı. Öker, “Yıllardır dile getirdiğimiz taleplerimizin tamamı HDP’nin seçim bildirgesinde yer aldı. Yıllardır bizi oy deposu olarak gördüler. Ancak bizim oylarımızla Meclis’e gidenler bizi her zaman unuttu. Bu sefer HDP içerisinde Alevi hareketi olarak yer alıyoruz. Alevilerin demokratik talepleri artık daha güçlü şekilde Meclis koridorlarında yankılanacak” dedi.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim