Toplumsal huzurun sağlanması için; ülke toprakları üzerinde yaşayan vatanseverlerle, yurtseverlerle ve demokrasi güçleri ile birlik yapılması gerektiğini ifade eden Öker, “Başımızdaki bu beladan ancak bu şekilde kurtulabiliriz” dedi.
Öker, “Adıyaman’da Alevi yurttaşların çoğunlukta olduğu köylerde, itikatlı ve inançlı Alevi çocuklarını IŞİD barbarları özel olarak seçtiler. 20 çocuğumuzu alıp, Suriye’ye götürerek orada militan olarak yetiştirdiler. Bunu yapan AKP Hükümeti’nin ta kendisidir” dedi.
Sol partiler ile sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan Öker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu topraklarda herkes inancıyla, kimliğiyle, barış içerisinde, kardeşçe yaşayacakken; bilinçli bir şekilde halkları birbirine kışkırtarak, bölüp parçalamaya çalışıyorlar. Bizim böyle bir dönemde, daha fazla birlik içerisinde olmamız lazım.
Bugün kendi değerlerimize, inancımıza, yolumuza sahip çıkmamız ve bu ülke toprakları üzerinde yaşayan vatanseverlerle, yurtseverlerle ve demokrasi güçleri ile bir arada olmamız gerekiyor.
CHP’lisi, ÖDP’lisi, EMEP’lisi, HDP’lisi; KESK, DİSK, Eğitim-Sen ve toplumda ne kadar demokrasiden, özgürlükten yana güçler varsa, bugün dünden daha fazla birlik ve dayanışma içerisinde olmamız lazım. Bu beladan ancak bu şekilde kurtulabiliriz.
Halen eli kanlı olanlar Alevilerden oy olabiliyor. Bunlara ‘dur’ dememiz, bunları düşkün ilan etmemiz lazım. Bazı Alevi yurttaşlar AKP’nin önünü keselim diye, MHP’ye oy veriyorlar. İki farklı parti olmasına rağmen ikisinin de mayası aynı. Aleviler bugüne kadar demokrasinin, barışın ve özgürlüklerin yanında olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim