Amasya Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada yapılan ara seçimde AK Parti’nin ülkedeki ilk belediye başkanı olarak Çorum’da görev yapan Denizli Vali Yardımcısı hemşehrimiz Turan Atlamaz Denizli Honaz Belediye Başkanlığı’na atandı.

Seçimde Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partili adayı Yüksel Kepenek 8 oy farkla rakibi Cumhur İttifakı adayı Turgut Devecioğlu'nu geride bırakmıştı. AK Parti'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilerek 41 sandıkta oy sayma işlemi tekrarladı ve fark 3'e indi. Ardından bir üst mercii olan İl Seçim Kurulu'na geçersiz oylar üzerinden yeni bir itiraz daha yapan AK Partinin itirazını değerlendiren kurul geçersiz oyları yeniden incelemeye aldı. Yapılan son sayımda ise Honaz'daki kritik seçimlerin galibi yalnızca 1 oyla CHP Adayı Yüksel Kepenek oldu. Bunun üzerine AK Parti Denizli İl Başkanlığı kısıtlı seçmen oy kullanımı olduğu gerekçesi ile itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletti. YSK ise verdiği karar ile itirazı değerlendirerek Honaz'da seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanmasına karar verdi. Bu süreye kadar ise Denizli Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, ilçeye belediye başkanı olarak atandı.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan Atlamaz, 2 Haziran’da yapılacak seçim sonuçlanıncaya kadar ilçede görev yapacağını ifade etti.

Öte yandan yeni görevine başlayan Atlamaz’a da yoğun bir ziyaretçi trafiği başladığı gözlendi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim