CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partilerinin koalisyondan yana olduğunu ancak AKP’nin bu konuda samimi olmadığını söyledi.
7 Haziran’dan itibaren yaşanan süreci Çorum’da CHP yönetici ve üyeleri ile değerlendiren Biçer, “Hükümetin kurulması için verilen sürenin bitmesine 5 gün kalmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından Genel Başkanımıza bu görev verilmemiştir. Şuan açıkça sivil bir darbe ile karşı karşıyayız” dedi.
Biçer, CHP Genel Merkezi tarafından Çorum ve Amasya illerinde görevlendirildiklerini ve Türkiye’nin her yerini karış karış dolaşarak 7Haziran seçimlerinden bugüne kadar olan süreci partililere, demokratik kitle örgütü temsilcilerine ve vatandaşlara anlattıklarını söyledi.
7 Haziran’da bir nebzede olsa rahat bir nefes alındığını kaydeden Biçer, “13 yıl aradan sonra diktatörlüğün karşısına %60’lık bir muhalefet gücüyle çıkıldı. Toplumun bütün kesimleri 13 yıldan sonra ilk kez bir mutluluk yaşadı” ifadelerini kullandı.
CHP olarak diğer iki muhalefet partisi ile güçlü bir koalisyon kurmak istediklerinin altını çizen Biçer, “Süreç ne yazık ki bizim istediğimiz gibi işlemedi. Biz ‘Önce CHP değil, önce Türkiye’ sloganıyla hareket ettik. Bu isteğimiz diğer partiler tarafından iyi niyetle karşılanmadı. Sürecin sonunda AKP ile koalisyon görüşmelerine gelindi. Burada da partimiz en tutarlı, en iyi niyetli ve fedakârca bir tutum izledi. Buna rağmen AKP, Cumhurbaşkanı’nın vesayetinden kurtulamadığı için, özgürce hareket edemediği için süreç anti-demokratik bir şekilde sonuçlandı. Hükümetin kurulması için verilen sürenin bitmesine 5 gün kalmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından Genel Başkanımıza bu görev verilmemiştir. Şuan açıkça sivil bir darbe ile karşı karşıyayız” dedi.
Türkiye’nin açıkça bir kriz içerisinde olduğunu belirten Biçer, “Ülkemiz ateş çemberinden geçmekte. Suruç’la başlayıp artarak devam eden bir süreç yaşanıyor. Cumhurbaşkanı’nın 7 Mart tarihinde açıkladığı o “400” vekili vermediğimiz için birileri düğmeye bastı. Şuan birileri kandan besleniyor” diyerek, bu kaos ortamının artarak devam edeceğinden endişe duyduklarını dile getirdi.
Tüm bunlara rağmen birilerinin evdeki hesabının çarşıda tutmayacağını kaydeden Biçer, “Sadece Manisa’ya son 1 ay içerisinde üç şehit cenazesi geldi. Her cenazede AKP’ye yoğun tepki var. Akan kandan umduklarını bulamayacaklar.
CHP olarak bu dönemde birbirimize kenetleneceğiz ve saflarımızı sıklaştırarak diktatörlüğü sona erdirmek için mücadele edeceğiz. Demokrasi, özgürlük, eşitlik temelinde CHP’yi birinci parti yapacağız” şeklinde konuştu.



(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim