Tunus İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi tarafından WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenen "Türkiye-Tunus Uluslararası İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri" başlıklı etkinlik ve panel, Ticaret Bakan Yardımcısı R. Tuna Turagay, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve Tunus Dışişleri Bakan Yardımcısı Hatem Ferjani’nin açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Zeki Güvercin’in yaptığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK) Türkiye-Tunus İş Konseyi Başkanı Erdem Çenesiz , Tunus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Fayçal Ben Mustapha, T.C Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus Yabancı Yatırım Teşvik Ajansı Genel Müdürü Abdelbasset Ghanmi FIPA , Tunus Sanayi Konfederasyonu Giyim Grubu Başkanı Samir Ben Abdallah’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.

Panelde konuşmacılar İki kardeş ülke arasında ticaret hacminin artırılması, altyapı ve dış ticaret olmak üzere iki ülke arasında birçok alanda iş birliğinin gelişmesi ve güçlenmesi için neler yapılabileceği konusundaki değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştılar.

Türkiye-Tunus İş Konseyi Başkanı, hemşehrimiz Erdem Çenesiz, konseyin, Afrika İş Konseyleri çatısı altında, Tunus'taki muhatap kuruluşu UTICA (Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Birliği) ile işbirliği içinde 1990 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Çenesiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu çerçevede düzenlediğimiz iş insanları toplantıları vasıtasıyla Türkiye ile Tunus arasındaki iş hacminin artmasına katkıda bulunmak yanında her iki tarafın da çıkarlarına hizmet edecek bir Serbest Ticaret Anlaşması'nın imzalanması yönünde sürdürdüğümüz ortak çabalar sonucunda Serbest Ticaret Anlaşması 2005 yılında yürürlüğe girmiştir.

İş Konseyi, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için başta tekstil, hazır giyim ve ayakkabı, mobilya, otomotiv yan sanayi, turizm, müteahhitlik ve balıkçılık olmak üzere, iki ülke iş dünyaları arasında yeni bağlantılar kurmaya devam etmektedir. “

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim