Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi’nin yabancı kökenli öğrencileri ile bir araya geldi.
Hünkar Kafe’de bugün düzenlenen tanışma ve kaynaşma etkinliğine; Erasmus ve Mevlana Değişim Programı kapsamında Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.
Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım’ın da hazır bulunduğu etkinlikte Ceritoğlu; gençlerle tek tek tanışıp sohbet etti.
Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi’nin uluslararası eğitim faaliyetlerine çok önem verdiğini, Çorum’un kültür şehri olduğunu ve kendisinin de uluslararası öğrencileri çok önemsediğini belirtti.
Yabancı uyruklu öğrencilerin Hitit Üniversitesi ve Çorum’la ilgili düşüncelerini de öğrenen Ceritoğlu; Ak Parti Gençlik Kolları Üniversite Teşkilatı, Üniversiteli Aktif Gençler Kulübü, Akademik Araştırmalar Topluluğu ve Uluslararası Gençlik Kulübü işbirliğiyle 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında Çorum’da Uluslararası Gençlik Festivali düzenleneceğini söyledi.
Üniversite öğrencilerine her türlü konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Ceritoğlu Kurt, festivale tüm öğrencileri davet etti.
Editör: TE Bilisim