AK Parti Çorum milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve partililerin de hazır bulunduğu tören, eski belediye Başkanı Zeki Gül’ün konuşması ile başladı.

Adaylık süreci belli olduktan sonra Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da tensibiyle Halil İbrahim Aşkın’ın Belediye Başkan Adayı olarak belirlendiğini, dile getiren Gül, Türkiye’nin birçok ilinde adaylar belli olduktan sonra ya başka partilere gittiğini ya da kendilerini merkeze koyarak kendi menfaatleri uğruna çalıştığını, kendilerininse belediyeyi başkanın emrine sunduklarını kaydederek, “Arkadaşımızı kazandırmak için her türlü çalışmayı yapmamız gerekir dedik. AK belediyecilik Çorumda Halil İbrahim Aşgın ile devam edecektir. Biz hem Allah’a hem takdire, kadere inanan insanlarız. Çorum’a hizmetimiz belediye başkanı olarak devam etmek zorunda değil. Bazen nefer, bazen amir, bazen de başka şekillerde devam edecektir. Çorumluyu seviyoruz Çorumlulardan son derece memnun ayrılıyorum. Bundan sonra Çorum’a daha büyük hizmetler verilecektir.

İçeride ve dışarıda birçok düşmanın saldırdığı bir dönemde Allah bize yardımcı olsun İstanbul ve Ankara’yı kaybetme ve kaybetmeme arasında kaldık buruğuz. Böyle bir ortamda hüzünlü bir durumda Çorumdaki sevinci yaşıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmeye çalıştım herkes hakkını helal etsin. Çorumluların sağcısına solcusuna her rengine selam ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da konuşmasında Zeki Gül’e teşekkür ederek, Gül’ün her zaman kendisine ağabeylik yaptığını ve gözettiğini, bu nedenle yüzünün de soy ismi gibi hep gülmesini istediğini kaydetti.

“Rıza ve dua kapısı olarak girdiğimiz bu yolda martın sonunu bahar yapan Çorum için Allah’a hamt ediyorum” diyen Başkan Aşgın, Çorum’un Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman güç ve destek verdiğini, Ak Parti’nin karşısında herkesin birleştiğini ancak bu yürüyüşün zaferle sonuçlandığını söyledi. Aşgın, “Zafer ve sonuç bizden değildir. Biz seferden sorumluyuz zafer Allah’tandır. Bu bir lütuftur ve imtihan meselesidir. Nice başkanlar gelip geçti biz de gelip geçeceğiz. Yeni bir besmele çekiyoruz ve görevimiz tamamlandığında gök kubbede bir hoş seda bırakmak istiyoruz.

Bu zaferin mağlup kahramanları var. İl Başkanımız Yusuf Ahlatcı ve teşkilatına, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve teşkilatına, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Temur ve kadın kolları Başkanı Meryem Demir nezdinde tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca milletvekillerimiz de büyük destek ve güç verdi çok teşekkür ediyorum. Biz bütün mahallelerimizle Bayat ile beraber 15 mahallemize oy verdi ya da vermedi Allah’ın rızası için gecemizi gündüzümüze katacağız. Bütün mahallelerimizi bir göreceğiz, eş göreceğiz, kardeş göreceğiz. Bundan tüm Çorumluların şüphesi olmasın artık söz bitti icraat zamanı. Yapacağız dediğimiz işleri aşkla şevkle yapacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim