Açılışta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ,13 firmaya ev sahipliği yapan Türk Ticaret Merkezinde hizmet veren seramik, inşaat, yapı, mimari ve tasarım sektörlerindeki firmaların ürünlerini inceleyerek, bilgi aldı.

İngiltere’de uluslararası ölçekte iş yapan şirketlerin ofislerinin yer aldığı Clerkenwell semtinde bulunan TTM, beş katlı bir binada toplam 960 metrekarelik alanda hizmet veriyor.

Bakan Pekcan, “İhracatçılarımız Londra’daki yeni adreslerine kavuştu. Dünya üzerinde açtığımız 13’üncü, Londra’daki 2’nci Türkiye Ticaret Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Bu merkez, iş insanlarımızın İngiltere’deki çalışmalarını kolaylaştıracaktır” dedi.

100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde bu merkezin açıldığını ifade zeden TİM Başkanı İsmail Gülle ise, “Türkiye markasının ve Türk ürünlerinin dünyanın her noktasında var olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

İsmail Gülle, bugüne kadar, Londra'nın yanında ABD'de Şikago ve New York, İran'da Tahran ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde Dubai'de olmak üzere 4 ülkedeki 5 farklı şehirde 12 ticaret merkezini faaliyete geçirdiklerini, ticaret merkezlerinin sayısının çeşitli ülke ve şehirlerde 35’e çıkacağını da ifade etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim