Yerel yönetimler iş kolunda kurulan ilk sendika olan ve ilk defa üyeleri adına belediye yönetimleri ile toplu sözleşme imzalayan, bütün itirazlara ve engellemelere rağmen üyeleri adına kazanımlarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararıyla tescillettiren Tüm Bel-Sen, yetkili olduğu Yozgat'ın Bahadın Belediyesi ile daha önce yaptığı sözleşmesini yeniledi.
2016 ve 2017 yılını kapsayan iki yıllık sözleşme gereğince çalışanlara ilk yıl net 665 TL, ikinci yıl ise 700 TL maaşlara ilave olarak ödeme yapılacak.
Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, sözleşme sonunda yaptığı konuşmada hayatının büyük bir kısmını emek mücadelesi ile geçirmiş birisi olarak, çalışanlarının her zaman yanında olduklarını, emeğe ve emekçilere hak ettikleri karşılığı verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, yapılan bu yeni sözleşmenin hizmet kalitesini artıracağına inandığını belirterek, imzalanan toplu sözleşmenin hayırlı-uğurlu olmasını temenni etti.
Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet ise çalışanlarına ve emek dünyasına verdiği destek ve örnek davranışlarından dolayı Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan’a teşekkür etti.
Konuşmasında ülke ve dünya için beklenen barış ve huzur ortamının bir an önce gelmesini temenni eden Veldet, herkes için güzel günlerin geleceğine olan inançlarını koruduklarını kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim