8 Mart’ı tüm dünyada kan ve savaşın hüküm sürdüğü, ataerkil kapitalist sistemin yarattığı eşitsizliklerin derinleştiği, tüm dünyada sağcı, milliyetçi ve dinci iktidarlar eliyle kadınlara dönük saldırıların pervasızca arttığı bir ortamda karşıladıklarını kaydeden Ünaldı, “Biz KESK’liler olarak kadınıyla erkeğiyle bir ses bir yürek olarak bu 8 Mart’ta da dünyanın dört bir yanında kadınlarla ayrımcılığa, şiddete, güvencesizliğe ve savaş politikalarına karşı alanlarda itirazlarımızı, sözlerimizi ve taleplerimizi buluşturarak ” başka bir dünya mümkün” çağrısını yenileyeceğiz.

8 Mart şeker, fular, karanfil dağıtım yâda tüketim artsın diye yapılan ama kadına saygı makyajıyla boyanmış taksitli alış veriş günü değildir. 8 Mart kadına yönelik şiddetin, istismarın, emek ve cinsel sömürünün, istihdamsızlaştırma politikalarının karşısında kadınıyla erkeğiyle herkesin bir ses bir yürek olarak karşı durmasıdır. Kapitalizmin dayattığı tüm savaşların ve yoksunlukların en ağır faturasını kadınlar ve çocuklar ödemektedir. Çocukların gülmediği mutlu olmadığı, annelerin çocuklarına bakarak onların geleceğinden kaygı duymadan gururla ve özgürce yaşayamadığı bir dünya ise asla yaşanılası bir yer olmayacaktır.

Başka bir dünya var diyoruz. Bunu demeye özgür ve barış içinde bir dünya için bunu haykırmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim