Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, 20 Aralık 1990 tarihinde 6 bin kamu çalışanı eşliğinde 1618 kurucu üyenin dosyalarını İstanbul Valiliği’ne teslim etmesiyle tüzel kişiliğine kavuşan Tüm Bel-Sen’in büyük özveri ve yoğun emekle yoğrularak bu gün 25. yılına ulaştığını bildirdi.
Tüm Bel-Sen’in ülke genelinde emekçiler adına toplu iş sözleşmesi imzalayan ilk ve tek sendika olduğunu anımsatan Veldet, “Bu onur her türlü baskı ve saldırıya direnerek sendikamızı kuran ve günümüze taşıyan yerel yönetim emekçilerinindir” ifadesini kullandı.
“Geride bıraktığımız yıllara baktığımızda bu günlere kolay gelinmediğini görüyoruz” diyen Nevzat Veldet, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bu mücadelede binlerce arkadaşımız baskı ve engellemelerle karşılaştı. Birçoğumuza adli ve idari cezalar verildi. Kimi zaman sürgünlerle, kimi zaman gözaltı ve tutuklamalarla, kimi zaman da coplarla sindirilmeye, susmaya zorlandık. Ancak bunların hiçbirine teslim olmadık, sinmek veya yılmak bir yana bütün bu saldırılar mücadelemizle yaratacağımız gelecek güzel günlere olan kararlılığımızı ve direncimizi daha da artırdı.
Kimi zaman devletin baskıları ile kimi zaman belediye başkanlarının yanlı tutumları ile karşılaştık. Kimi zaman yol arkadaşlarımızın ihanetine uğradık. Ancak biz doğru bildiğimiz yolumuzdan taviz vermeden emek ve demokrasi mücadelemize 25 yıl öncesinde kuşandığımız umut ve azimle devam ettik. Bu uğurda bedeller ödedik.
10 Ekim 2015 de ülkemizin umudu, vicdanı olmak, yurdun dört bir yanından savaşlar olmasın, analar ağlamasın demek için DİSK-TMMOB-TTB ve Konfederasyonumuz KESK’in çağrısı ile Ankara’ya geldik. Kobane’de çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkan 33 genci katleden zihniyet Ankara Garı’nda toplanan barış güvercini 100 yoldaşımızı da katletti.
Şemsettin Kaymak, İkram Mihyaz, Cemal Çam, Elmas Yalçın, Efset Duran gibi birçok yiğit mücadele arkadaşımızı bu uğurda yitirdik. Sendikamızın bu güne gelişinde emeği geçen, yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı minnetle ve saygıyla anıyor, her türlü engel ve zorluğa rağmen yılmadan ve yorulmadan mücadeleyi yürüten üye ve yöneticilerimizi yürekten kutluyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim