Çarşı pazarda el yakan fiyatların TÜİK oranları arasında nasıl kaybedildiğini anlayamadıklarını belirten BASK Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam, TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Ocak ayında enflasyonun (TÜFE)  % 1,06 arttığını, belirterek “Bu oranın karşılığının olup olmadığını, oranı açıklayan TÜİK yetkililerinin vicdanına bırakıyorum” dedi. 
Ağustos 2018’den beri piyasada oluşan fiyat artışlarının sıradan vatandaşa yansımasının bugün itibariyle Ocak ayı sonu itibariyle % 60 civarında olduğunu dile getiren Çam, raflarındaki malların kalitesi tartışmalı yaygın mağaza zincirlerinin fiyatları kullanılarak enflasyon oranına müdahale edilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. 
Çam, “Enflasyonun yükselmesinden hiçbir memur ve emeklisinin memnun olması düşünülemez. Ücretinden başka geliri olmayanların, dar ve sabit gelirlilerin rahat yaşaması düşük gösterilen değil, gerçekten düşük olan enflasyon ile mümkündür.
Piyasalar ve vatandaşlar,  % 20. 3’lük 2018 yılı enflasyonun devam edeceğini düşünüyor.
Hükumet 2019 yılı enflasyon oranını % 15.9; Merkez Bankası ise % 14.2 olarak öngörüyor.
Ne olursa olsun öngörüler oranın en az yarısı ilk altı ayda gerçekleşeceğine göre memur ve emeklilerinin aylıklarına 2019 yılının ilk altı ayı için yapılacak artışın % 8 civarında olması gerekirken, artış toplu sözleşme gereği % 4 olarak açıklanmıştır.
Toplu sözleşmede imzası bulunanlardan herhangi bir itiraz veya revize talebi de olmamış, iktidar da yetkili sendikaların çalışanlara örtülü ihanetini fırsata çevirmekten  imtina etmemiştir.
Nitekim 2018 yılını telafi edilmeyen kayıplarla geride bırakan memur ve emeklileri için 2019 yılı da kayıplarla başlamıştır.
2019 yılı ilk altı ayı için verilen % 4 oranındaki zammın, Ocak ayı enflasyonu oranını % 1.06 olarak açıklanmasıyla dörtte birinden fazlası (% 26.5) geri alınmıştır.
Büyümeden pay alamayan ve açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasındaki bir aylığa mahkum edilen memurlar, yetkili sendikaların başta üyeleri olmak üzere kamu görevlilerini peşkeş çekmeleri nedeniyle toplu sözleşme düzeninin kurbanları haline gelmiştir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim