Tuğla ve kiremit sektörü temsilcileri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde düzenlenen “Ben daha az enerji kullanıyorum” konulu bilgilendirme toplantısında buluştu.
Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Ben daha az enerji kullanıyorum” konulu bilgilendirme toplantısı Çorum’da düzenlendi.
TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, TUKDER Yönetim Kurulu Üyesi Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Başoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Daire Başkanlığı’ndan Burhan Güldibi, Çorum ve çevre illerdeki Tuğla Kiremit imalatçıları ile enerji sektöründe söz sahibi firmalar katıldı.
Toplantıda SABO S.A, Arsan Makine, MATES, HMF Hyundai, Schneider Electric ve Gamak firma temsilcileri tarafından katılımcılara, işletmelerdeki enerji kullanımı azaltmak ve enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler verildi.
Daha sonra, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Daire Başkanlığı’ndan Burhan Güldibi’nin, bakanlığın enerji verimliliği faaliyetleri ve teşvikleri hakkında bir sunum yapmasıyla toplantı sona erdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim