CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na katılarak burada yaptığı konuşmada 98 yıl önce 16 Mayıs’ta adımı atılan ve 4 yıl süren alınteri ile gözyaşı ve kanla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in 94. yılını coşku ve gururla kutladığımızı söyleyen Milletvekili Köse, milletin bayramını kutladı.

“Bu memleket çok işgaller gördü, çok karanlık günler geçirdi. Vahdettinleri ve Damat Feritleri gördüğümüz gibi bu ülkenin tam bağımsızlığı için canını seve seve vermeye hazır olan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Deniz Gezmişleri de gördük” diye konuşan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, cumhuriyeti sokakta bulmadıklarını ve korumak için çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ile CHP’yi millete emanet ettiğini belirterek kanla canla kurulan bu Cumhuriyeti 3-5 kişiye kolaylıkla teslim etmeyeceklerini dile getiren Milletvekili Köse, “2019 seçimlerinde çok çalışarak Atatürk’e ve Cumhuriyete layık olan insanlara ülke yönetimini teslim etmek zorundayız. 1.5 milyarlık İslam coğrafyasında sadece laik, demokratik hukuk devleti Anadolu coğrafyasındaki Türkiye Cumhuriyeti’dir. Atatürk’ün bize hediyesini korumak için çok çalışacağız” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim