TSO Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında partisinin politikaları ve görev süresince Çorum özelinde ortaya koyduğu çalışmaları anlatan Milletvekili Köse, yeniden seçilmesi halinde Çorum için çalışmaya, Çorum’un vekili olmaya devam edeceğini bildirdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ve iktidarı kendi eliyle demokrasiye terk eden tek partinin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu ancak bunun yanında bugüne kadar Çorum muhalifi bir milletvekilliği yapmadığını kaydeden Tufan Köse, iktidar olmaları halinde bile bunun değişmeyeceğini, Çorum partisinin bir üyesi olarak kendini gördüğünü, Çorum’da yapılacak her iyi işe desteğinin devam edeceğini ifade etti.
Çorum’un özel ve talihsiz bir kent olduğunu, 1080 olaylarının yaşanmamış olması halinde Gaziantep ile Denizli seviyesine gelebileceğini ama bunun yanında kamu kaynaklarından da yeterince yararlanamayan bir il olduğunu söyleyen Milletvekili Köse, “Çorum sanayisi girişimcisi sayesinde bu hale geldi. Kiremit, tuğla geleneğine sahip bir il olmamıza rağmen kendi hastanemizde bile gaz beton kullanılıyor. Bu bile ne kadar sahipsiz kaldığımızın kanıtıdır. Çorum’un bence en büyük ihtiyacı konvonsiyonel bir demiryoludur. Şu an planlanan demiryolu böyle değildir. Çorum’un gelişmesi için Samsun-Mersin arasındaki demiryolu hattının yapılması gerekiyor. Biz iktidara geldiğimiz bu çalışmayı yapacağız” konuştu.
Merzifon Havaalanı’na Çorum isminin eklenebileceğini, ayrıca uçuş saatlerinin artırılarak yeni hatların açılması gerektiğine değinen Köse, uzun vadede ise ilimizin kendi havaalanına sahip olmasının önemine değindi. Toplantıda iktidar olduklarında istihdam yaratan, vergisini ödeyen sanayicinin her zaman yanında olacağını, Çorum sanayisinin haklarını sonuna kadar savunacağını ve asgari ücret düzeyinde maaş alan işçinin maaşının 3-4 katına çıkması için katma değeri yüksek ürünlerin üretimine destek olacaklarını anlatan Köse, “Yaşanabilir bir Türkiye ve Çorum için yanınızda olacağız” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim