Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bazı daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Müdürü Mehmet Ali Kuru yaptığı konuşmasında, “Tübitak 4006 Bilim Fuarı´nın bu sene ilkini düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimiz ilerde ülke yararına büyük buluşların mimarı olabilir. Biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda 6 danışman öğretmenin nezaretinde 85 öğrenci tarafından hazırlanan 28 proje yer alıyor. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, davetlilerle birlikte projelerin yer aldığı stantları gezerek öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim