Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan, TBB Disiplin Kurulu üyeleri ve 41 barodan kadın avukatın katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Toplantıda Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türk kadınının kurtuluş öyküsünün halen bitmediğini belirten Akpınar, “Kadının iş hayatına girmesi, yasal ve siyasal eşitliğe kavuşması, tüm Türk kadınlarını sosyo-ekonomik konum açısından erkeklerle eşit kılmamıştır. Ne var ki iş ve eğitim olanaklarının arttırılması, değişecek olan ekonomik yapı, siyasal biçimlenme ve her şeyden önce engelleyici geleneksel değerlerden kurtulma, bu eşitliğe gidişi hızlandıracaktır. İşte o zaman tüm Türk kadınları, tüm haklarını gerçekten ve bilinçli olarak kullanabilecekler, Atatürk’ün kendileri için düşlediği ve onlara layık gördüğü konuma kavuşabileceklerdir” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, hilafetin ve saltanatın kaldırılması ve medeni yasanın kabulü ile Türkiye’de kadın devriminin gerçekleştirildiğini belirterek, kadınlara düşen tek görevin laik Cumhuriyet’in kazanımına sahip çıkmak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından katılımcılara plaketin verildiği program, Dr. Fahri Gökçen Taner’in “TCK’de kadına karşı ve çocuğa karşı şiddet suçlarına ilişkin sunumu”, Av. Nazan Moroğlu’nun “İstanbul Sözleşmesi ve uygulanması” sunumu ile devam etti.






(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim