Çorum Oto Tamirciler Odası ve Şoförler ve Nakliyeciler Odası’nın talepleri doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunan ÇTSO TOBB’un onayıyla sayısal takograf kartı hizmetini vermeye başladı. Çorumlu kullanıcıların önceleri Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’ndan temin ettikleri sayısal takograf kartı, 4 Şubat’tan itibaren Çorum TSO tarafından verilmeye başlandı.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkan Vekili Recep Gür, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun yeni hizmetle ilgili TSO’yu ziyaret etti.
Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde AB’nin ilgili mevzuatı uyarınca karayolu taşımacılığında yeni araçlarda sayısal takograf kullanılmasının zorunlu hale geldiği, mekanik ve elektromekanik takograf cihazları yerine kullanılmaya başlanan sayısal takograf kartının da TOBB ve bağlı 46 oda tarafından sağlandığı belirtilen ziyarette TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından gelen taleplere kayıtsız kalmadıklarını, ilgili odalardan gelen talep doğrultusunda sayısal takograf kartı hizmetini Çorum’a kazandırdıklarını söyledi. Bu konuda Çorum’daki STK’lar olarak güzel bir birliktelik sergilediklerini belirten Başaranhıncal, hizmetin Çorum’a kazandırılması konusunda desteğini esirgemeyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.
Eğitim verilecek
TSO’da yapılan görüşmede, sayısal takograf kartı kullanımının, ilgili çevrelerce tam olarak bilinmediği tespit edilerek, bu konuda bir eğitim programı hazırlanması kararlaştırıldı. Söz konusu eğitim programına katılmak isteyenlerin 20 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar 0364 224 44 50 – 132 numaralı telefondan Çorum TSO İletişim Uzmanı Gözde Atlamaz’a, ya da ÇESOB, Çorum Oto Tamirciler Odası ile Şoförler ve Nakliyeciler Odası’na başvuru talebinde bulunması istendi.
4 günde 26 başvuru
Ticaret ve Sanayi Odası, sayısal takograf kartı hizmetini sağlamak amacıyla gerekli yasal altyapısını da tamamladı. Bu hizmetle ilgili odada 3 personel, TOBB’dan eğitim aldı. Hizmetin verilmeye başlandığı 4 Şubat’tan bugüne toplam 26 sayısal takograf kartı başvuru talebi alındığı, bu sayede kullanıcıların Samsun’a gitmesine gerek kalmadığı bildirildi.
Sayısal Takograf Kartı’na ön başvurunun TOBB’un staum.tobb.org.tr adresinden yapılması, daha sonra TSO’ya başvurulması gerektiği de bildirildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim