Çorum Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere ilçe odalarında Nisan ayında yapılacak olan organ seçimleri öncesi üyelerin mağdur olmaması için yarın akşama kadar kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiği belirtildi. 19.1.2005 tarih ve 25705 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik gereğince Ticaret ve Sanayi Odaları’nda seçim döneminde Meslek komiteleri, Oda Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar birliği delegesi, Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeliklerinin seçiminin yapılacağı hatırlatıldı.

Konu ile ilgili olarak yayınlanan açıklamaya göre organ seçimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve bütün üyelerin seçme ve seçilme haklarını kullanarak mağdur olmamaları için üyelerin kayıtlarını kontrol ederek, teyit etmeleri ve varsa farklılıkların düzeltilmesi gerektiği dile getirildi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve seçim yönetmeliği hükümleri gereğince üyelerin durumunun incelenerek belirtilen kriterlere uygunluğun kontrol edilmesi ve 28 Şubat 2018 mesai bitimine kadar oda kayıtlarının düzelttirilmesini istedi. Herhangi bir inceleme ve düzeltme talebi olmaması halinde oda kayıtlarının doğruluğu üye tarafından kabul edilmiş sayılacağı da vurgulandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim