Çorum’da işsizlik oranını daha da aşağına indirmek ve insanların bir işte çalışmasından ziyade kendi işlerini kurabilmelerine katkı sağlamak amacıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde “Girişimcilik Kursu” organize edileceği belirtildi.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı İŞKUR eski Müdürü Zafer Eyvaz, kursa katılarak başarılı olan kursiyerlerin 30 bin TL hibe ve 70 bin TL’ye kadar ise kredi desteği alma hakkı kazanacağını, böylece kendi işlerini kurma imkanlarına kavuşacaklarını vurguladı.
Zafer Eyvaz’ın verdiği bilgiye göre kurslar 2 Kasım - 24 Aralık 2015 tarihleri arasında olacak. 25’er kişilik 8 grupta yapılacak kursların 6 tanesi TSO ile SMMMO Toplantı Salonu’nda, iki tanesi ise Sungurlu ile Osmancık’ta açılacak. Osmancık’taki kurs Osmancık Belediyesi’nin desteğiyle Belediye Eğitim Salonu’nda, Sungurlu’daki kurs ise TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu, Sungurlu TSO ve Sungurlu Ticaret Borsası desteğiyle yapılacak.
Kursa devam zorunluluğu olduğunu ifade eden Eyvaz, katılmak isteyenlerin 21 Ekim 2015 Çarşamba gününe kadar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne müracaat edebileceklerini, detaylı bilginin 213 83 39 numaralı telefon aracılığıyla İŞKUR İl Müdürlüğü’nden ya da 224 44 50 – 131 numaralı telefon aracılığıyla Çorum TSO’dan alınabileceğini kaydetti.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise yaptığı açıklamada özellikle kadınların ve gençlerin kendi işlerine sahip olmalarını önemsediğini söyledi. Avrupa’da yüksek öğreniminden mezun olan öğrencilerin büyük çoğunlukla kendi işlerini kurmalarının planlarını yaparken, Türkiye’de ise öğrencilerin okulu bitirip, çalışabilecek bir iş bulmayı hedef olarak belirlediklerini ifade eden Başaranhıncal, “Gençlerimiz hedeflerini yüksek tutmalı ve kendi işlerini kurmanın yollarını aramalıdır. Bu yollardan bir tanesi ve belki de en önemlisi, Girişimcilik Kurslarıdır. İş kurma sürecinin en önemli konularından bir tanesi finansman, ikincisi de iş planı hazırlama dönemidir. Düzenlediğimiz Girişimcilik Kursu’nda kursiyerlere girişimcilik eğitimi verilmekte ve başarılı olanlara da finansman desteği olarak 100 bin TL’ye kadar sermaye sağlanmaktadır. Kadınlarımız da aynı şekilde bu kurslardan istifade edebilmeli, kendi işlerini kurarak ülke ekonomimize daha fazla katma değer üretebilmelidir. Dolayısıyla bu fırsat iyi değerlendirilmelidir” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim