Atlas Fuarcılık tarafından organize edilen ve yaklaşık 400 firmanın katıldığı fuarda Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Köşesi de yerini aldı.
Katılımcılara Avrupa Birliği’nin standartları, destekleri ve katılım süreci hakkında bilgi vermek üzere kurulan Bilgi Köşesi standında ayrıca “AB’nin Türkiye’ye Yansımaları” konulu bir de fotoğraf sergisi yer alıyor.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi projesi kapsamında Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yansımalarını konu alan sergide, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin günlük hayata etkileri anlatılıyor.
Çorum TSO tarafından yapılan açıklamada AB ile ilişkiler noktasında toplumda duyarlılığın artırılması açısından faydalı olmasının amaçlandığı sergi sayesinde AB’ye yönelik algılar, AB sürecinde ekonomi, spor, sanat, çevre ve kent mimarisi gibi alanlarda Türkiye’nin modern ve çağdaş yüzünü izleyicilere aktarılması hedeflendiği kaydedildi.
Tarım Fuarı’na katılan vatandaşlar da AB Bilgi Köşesi standını ziyaret ediyor. Ziyaretlerde TSO görevlileri tarafından Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde gelinen nokta hakkında bilgi veriliyor.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim