Günümüzde imalat sanayinin üstesinden gelmesi gereken konuların en başında enerji verimliliği geliyor.
Kayıp-kaçağın azaltılarak gerek işletmenin girdi maliyetlerinin en aza indirilmesi, gerekse gün geçtikçe azalan fosile dayalı enerji kaynaklarının korunmasını temel alan enerji verimliliği, bu anlamda stratejik öneme de sahip.
Buradan hareketle, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Üretim Sektörü için Enerji Verimliliği’ konulu bir toplantı organize edildi. Yarın Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan toplantı, saat 16.00’da başlayacak.
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın konuşmacı olarak katılacağı toplantıda enerji konusu, farklı açılardan değerlendirilecek.
Prof. Dr. Kılıçarslan toplantıda enerjinin daha verimli kullanılması için gerekli metotlar, sistem verimliliği, enerjide kayıp-kaçağın önlenmesi konusunda alınması gereken tedbirler ve alternatif enerji kaynakları konusunda bilgiler verecek.
Çağın en önemli konularından bir tanesi olan enerji verimliliği ile ilgili bilgilendirme toplantısına TSO’nun bütün üye işletmelerinin yöneticileri ve teknik sorumluları davet edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim