TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, berat kandili kutlama konuşmasından sonra, gündeme ilişkin Meclis üyelerine davetiyelerin gönderildiğini ifade ederek, gündem maddelerinin oylamasına geçti. Gündemin ilk iki maddesinde yar alan Şubat ve Mart aylarına ait mizanlar ve gelir-gider bütçe analiz raporları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, hesapları inceleme komisyonu üyeleri seçimi yapıldı ve hesap işleri komisyonuna Erdal Çoban, Ahmet Gürtekin As ve Mustafa Ertürk seçildi.

Gündemin son iki maddesinde yer alan ve yeni dönemde meclis üyeliğine seçilen üyeler ile meclis üyelerini, görev ve sorumlulukları, meclisin işleyişi ve düzeni hakkında bilgilendirmek amacı ile Oda Genel Sekreteri Murat Zeybel tarafından sunum gerçekleştirildi.

Dilek ve temenniler bölümünün ardından, Ekonomi Bakanlığı destekli ihracatı geliştirmeye yönelik e- ticaret projesi hakkında Meclis üyelerini bilgilendirmek amacıyla Analitik Yazılım Medya Matbaa Ltd. Şti. Firması Genel Müdürü Mehmet Samet Yılmaz tarafından sunum yapıldı. Sunumda, ihracat yapan ve ihracat potansiyeli olan en az 250 firmanın Ticaret ve Sanayi Odaları veya benzer kuruluşlar nezdinde bir araya gelmesi ve bu kuruluşların önderliğinde başvuru yapmaları halinde, Bakanlık tarafından akredite edilen e- ticaret platformlarında yer alabileceğini ve bunun %80 ‘inin bakanlık tarafından desteklendiği ile ilgili Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Berat Kandili nedeniyle, Saray İnşaat Makine ve Malzeme Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. firması sahibi ve eski Meclis Üyesi Mustafa Ilıca tarafından üretilen meyveler ikram edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim