Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürlüğü'nden Uzman Fatma Ceyhan ve Münevver Kaplan Akar'ın katımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısında ülkemizin tek resmi ihracat kredi destek kuruluşu olan Türk Eximbank'ın, 2014 yılı içerisinde 31 Milyar dolar ihracata destek sağladığı ve bu desteğin ülkemiz ihracatının yaklaşık %20’sini oluşturmakta olduğu belirtildi. Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürlüğü'nden Uzman Fatma Ceyhan ve Münevver Kaplan Akar tarafından yapılan sunumlarda, katılımcılara, ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ülkemizin uluslararası ticaretteki ağırlığının arttırılması gibi konularda bilgiler verildi.
Eximbank'ın gelişim süreci ve hedeflerinden de bahsedilen toplantıda, ihracatçılara, döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunan firmalara, yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitlere ve alıcılarına kredi ve sigorta desteği sağlandığı belirtilerek, kısa, orta ve uzun vadeli yurt içi kredi programları, uluslararası kredi programları ve ihracat kredi sigortası gibi konularda da paylaşımlarda bulunuldu.
TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sanayici ve iş adamının katıldığı toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Editör: TE Bilisim