Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle ilimizde  “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları gerçekleştirildi. 

Talepte bulunan oda üyesi iş yerleri çalışanlarına yönelik 29-30 Aralık 2016 tarihlerinde düzenlenen çelik kaynakçısı, makine bakımcısı ve CNC tezgah operatörü mesleklerindeki sınavlara 61 aday katıldı.

Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavların, test sınavları Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü’nde, uygulama sınavları ise işyerlerinde yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Devletimizin teşviki ile yapılan bu sınavlardan tüm katılanların başarılı olarak çıkacağını umut ediyorum” dedi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen 48 meslek dalına “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Başaranhıncal, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” süresi 31 Aralık 2016 da sona erecektir. Yeni yıl ile birlikte bu belgeye sahip olamayanlara, iş müfettişlerince cezai işlem uygulaması olacağı üyelerimizce bilinmelidir” şeklinde konuştu.

Oda üye firmaların çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak gereken çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade eden Başaranhıncal, Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni çalışanlarına aldırmak isteyen üye firmaların, TSO ile irtibata geçmelerinin yeterli olacağını söyledi. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim