Görevde bulunduğu sürece üniversite-sanayi iş birliği anlamında birçok çalışma ve projeyi birlikte yürüttüklerini, yapılan her çalışmada son derece başarılı ve verimli geri dönüşlere şahit olduklarını ifade eden Alkan,  “Yerlilik ve milliliği çalışmalarımızda odak noktası alarak kalkınmaya ve büyümeye bir nebze de olsa katkı sağlamak amacındayız. Bu düşünceler, bizim misyon ve vizyonumuzu oluşturuyor” diye konuştu.

Alkan, ihtiyaç sahibi olan başarılı öğrencilere Çorum Hitit Vakfı  (ÇHV) çatısı altında burs desteğinde de bulunarak eğitime destek veren TSO gibi vakfın tüm paydaşlarından aldığı destekle sosyal, kültürel ve diğer pek çok alanda faaliyetlerini sürdürerek çok daha güzel noktalara geleceğini belirtti.

Öte yandan Mesleki Yeterlilik Belgesi Ön Sözleşmesi’nin imzalanarak TSO iş birliğiyle bu belgenin ilimizde verebilecek akredite kuruluş olarak üniversite bünyesinde verilmesine karar verildiğini belirten Alkan, bu projenin tamamlanmasıyla Çorum’un önemli bir eksikliğinin giderileceğini söyledi.

Alkan, TSO’ya yaptığı ziyarette şunları dile getirdi:

“Ortak iş birlikleri neticesinde Çorum’a ve üniversitemize yapılan birçok hizmet ve çalışmanın semeresinin alınmasına vesile olan en önemli paydaşlarımızdan biri olan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın birçok etkinliğimize verdiği katkı ve sağladığı destek yadsınamayacak derecede büyüktür. Dolayısıyla Türkiye’de üniversite-sektörel iş birliğine en güzel örnek teşkil etmesi bakımından ve birçok başarılı çalışmaya imza atmamızda yanımızda bulunmasından ötürü ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve Yönetim Kurulu’na teşekkürü borç bilirim. Hitit Üniversitesi olarak her zaman olduğu gibi bundan sonrasında da ortak iş birliklerinin devam edeceğimiz belirtir, birlikte çalışmak isteyen herkese kapılarımızın açık olduğunu bildirmek isterim. Bizler Hitit Üniversitesi olarak buradayız, yanımızda bulunmak isteyen STK’lara, sanayicilere, iş adamlarımıza, her tür kurum ve kuruluşun temsilcileriyle çalışmaktan onur ve mutluluk duyarız.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim