CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını şiddetle kınadı.

Hasan Suvacı, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Osmanlı yönetimi altında uzun yıllar huzur içinde olan Ortadoğu’nun, emperyalist emellerle, ırk, din ve mezhep temelinde parçalandığını, emperyalizme alet olan Arapların da İngilizlerle işbirliği yapıp Türkleri arkadan vurduklarını, sonuçta bölgenin kan gölüne döndüğünü anlatarak, “Bugün Kudüs’te yaşananlar da, tarihten gelen hataların bir devamı niteliğindedir. Kudüs üç dinin kutsal merkezidir. Hz. Muhammed, Hz. İsa ve Hz. Musa’yı peygamber tanıyan üç dinin merkezidir. Camilerinde ezan, kiliselerinde çan, havralarında boru sesi (şofar) aynı anda yükselmektedir. Kudüs’ü sadece İsrail’in başkenti yapmak bu dinlerin mensuplarına da büyük saygısızlıktır” dedi.

Trump’ın Ortadoğu’da ülkelerin sınırlarını değiştirmekle kalmayıp başkentlerini de değiştirmeye kalkıştığına dikkat çeken Suvacı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“CHP, Ortadoğu’da iki devletli çözümü savunmaktadır. Ortadoğu barışı, ancak Filistin devletinin kurulması ve İsrail’le ilikilerini düzeltmesi ile sağlanabilir.

ABD Başkanı Trump’ın kendi iç sorunları nedeniyle dünya barışını tehdit edecek adımlar atmasını şiddetle kınıyoruz.

Ortadoğu’ya barışın gelebilmesi için, tüm ülkelerin bu doğrultuda seferber olması gerekir.

Trump’ın bu kararını ise Yahudi lobisi bile tehlikeli, düşüncesiz ve sorumsuz buluyor. Bu nedenle İsraillilerin de bir bedel ödeyeceğini görüyor.

Trump, Ortadoğu’yu kana bulayacak kararından hemen vazgeçmelidir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim