ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nın ev sahipliğinde dört gün boyunca devam edecek olan fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman, Ankara AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan, Büyük Elçiler, ATO Genel Müdürü, katılımcı illerin vali ve belediye başkanları ile Kültür Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarının katılımı ile yapıldı.

Vakıf 19 tarafından açılan Çorum standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Kurt ile çok sayıda davetli ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Yaman ve beraberindekilere kavrulmuş Çorum Leblebisi hediye eden Vakıf 19 yöneticileri, Çorum’un turizm sektöründeki sıkıntılarını da dile getirme fırsatı buldu.

Çorumlu Sanatçı Hüsna Dişbudak, Prof. Dr. Tayfun Yıldırım ve Akşit Galeri’nin Çorum içerikli resim, heykel ve takılarının sergilendiği ve Karakuş Leblebi’nin ikramları ile zenginleştirilen Çorum standı farklı ülkeler, şehirler ve hemşehrilerimiz tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, Kuzey Kıbrıs, Malezyalı ve diğer stantlara leblebi ve broşür götürdüklerini, aynı zamanda Türkiye Otelciler Birliği Standı’nda Çorum’a daha fazla desteğin nasıl verilebileceğini istişare ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve TRT sanatçılarının Hitit sazları ile Çorum türkülerini seslendireceği canlı performans ile bu fuarda Çorum’un sesini daha fazla duyurmaya çalışacağız. Tüm Çorumluları bu konsere davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi) en Alper Zahir, “Sık sık arıza veren eski içme suyu şebekelerini de tamamen yeniledik. Şehrimiz için bir yandan sağlıklı içme suyu kaynakları oluşturmaya çalışırken bir yandan da şebekeden kaynaklanan kaçakların önüne geçmek için bütün imkânlarımızı kullanıyoruz. Özellikle son 3 yılda yürüttüğümüz çalışmalarla şehrimizin muhtelif noktalarında 160 kaçak tespit ettik. Yaptığımız müdahalelerle şu ana kadar 2.6 milyon ton su kaybının önüne geçmiş olduk.” dedi.  

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim