Programa Çorum Valisi Necmettin Kılıç ile birlikte İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, İl  Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Aslan, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası Başkanı Nihat Polat, kurum müdürleri, polisler, jandarma ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Sürücü Eğitimi İşverenler Sendikası Başkanı Nihat Polat, sürücü belgesi almak isteyenler için kolaylık sağlayacaklarını ve trafik adabına dikkat çekerken, “Geçmişte sürücü belgesi alanlarla şimdiki sürücü belgesi alanlar aynı değil, trafik adabını bir şekilde bu yeni nesle de aktarmamız gerekiyor. Valimiz 330 bin çocuğu kapsayacak bir projeye imza attı, bu proje gelecekte sürücü belgesi alacak çocuklarımız için gayet güzel bir proje. Gazi Caddesi’ndeki “yayalara öncelik” tabelaları benim çok beğendiğim bir uygulamaya umarım yaygınlaşır” dedi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bu güne kadar trafikte kaybedilen canların çok fazla olduğunu hatırlattı. Günlük yaşamın vazgeçilmezi olan seyahat etme ihtiyacının beraberinde de bir çok tehlikeyi getirdiğini anlatan Kolcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizde özellikle bilinçlendirme üzerinde duruyoruz. Okullardaki öğrencilere verdiğimiz eğitimler haricinde 25 bin gencimize ulaştık. Herkesi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu sene trafikte saygıyı ön plana alacağız ki gürültü kirliliği üzerinde duralım. Abartılı egzozlar ve driftler şehirde tehlike saçıyor. Hepimiz bu konuda çok hassas davranıyoruz. ‘bir kaza dahi olmayıncaya kadar, bir suç olayı olmayıncaya kadar çalışacağız’ diyoruz. İl genelinde bu yıl 347 kaza meydana gelmiş, bunu önlemek için uğraşıyoruz”

Şehirdeki abartılı egzozlardan dert yanan ve ülkenin sayılı saygın şehirlerinden biri olan Çorum’da bu tip olayların şehri medeniyetten uzaklaştırdığını söyleyen Vali Kılıç, “Trafikte arzu edilen yere gelinmesi için zihniyet devrimi gerekiyor. Trafikteki kuralları bilmeyen insanımız yok ama uygulamıyor. Trafik kurallarına uymayan kişilere baktığımızda başka kurallara da uymadığını görüyoruz. Gecenin ikisinde insanları rahatsız eden o araçları gördükçe çıldırıyorum. Egzoz susturucuları söküp gürültü yayan motorları gördükçe canım acıyor. Sadece eğitim veriliyor öğretimimiz zayıf, yarış atı gibi insan yetiştiriyoruz. Biz dünyanın göz bebeği bir ülkeyiz. Dünya kötüye gidiyor, Türkiye iyiye gidiyor. 20 yıl sonra Avrupa ülkelerinin ne olacağı meçhul ama Türkiye’nin geleceği çok parlak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Trafik haftası ile ilgili kısa film gösterimi yapıldı.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim